Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Juleferier, rejser over nytår eller ture til varmere himmelstrøg i januar. For mange betyder højtiden også en ferieoplevelse. Mange af dem, der snart tager af sted, har fået deres rejseoplysninger fra et dansk rejsebureau.

Ifølge en undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk kunne rejsebureauer i tre ud af fire tilfælde tilbyde rejsende en bedre pris, end danskerne selv kunne stykke ferien sammen til.

Prisen er dog ikke den eneste faktor, fortæller Lars Thykier, adm. direktør i DRF: ”Når danskerne kontakter et rejsebureau, så handler det om ekspertise og den sikkerhed, det giver at booke gennem et rejsebureau. Her er pakkerejserne dækket af pakkerejseloven, som giver ekstra sikkerhed, hvis noget skulle gå galt. Planlægger man selv ferie, er der ikke nogen at klage til, og samtidig er det mere tidskrævende og i mange tilfælde også dyrere, fordi bureauerne har fordelagtige aftaler med hoteller, flyselskaber og andre transportudbydere”.

DRF lister en række fordele ved at booke gennem et rejsebureau: Rejse skræddersyes efter behov. Guider og gennemtjekkede hoteller. Rådgivning om destinationen. Pengene retur i tilfælde af konkurs via Rejsegarantifonden. Mulighed for at klage til Pakkerejse-Ankenævnet, hvis noget skulle gå galt.

’Trafikstyrelsen skader rejsebureauer og flyselskaber’

Rejsebureauer ansvarlig for rejsebeskrivelser

Rejsebureauer dumper priserne