Mange får syge børn under ferien

børn-rejse-ferie-charterTURISME: Op mod hver fjerde forælder har oplevet ødelagte feriedage og lægebesøg eller afbrudte ferier som følge af syge børn, viser undersøgelse, Gallup har foretaget for Gouda Rejseforsikring.

Dårlig mave, ørebetændelse og solforbrændinger. Det sker for mange børn, når familien er på ferie, viser en ny undersøgelse, TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring, ejer af Gouda Rejseforsikring.

Undersøgelsens resultater stemmer overens med opgørelser fra Gouda Rejseforsikring, der viser, at børn i løbet af 2015 har stået for 14 pct. af alle sygdomme eller uheld, der anmeldes til Gouda.

”Børns sygdom kommer aldrig på gode tidspunkter. I de værste tilfælde må man tage tidligt hjem eller forlænge opholdet, hvis sygdommen er alvorlig,” siger Uffe Svennson, direktør i Gouda Rejseforsikring.

Mange almindelige børnesygdomme kan behandles uden lange hospitalsophold. Men nogle sygdomme, som f.eks. mellemørebetændelse, kan have den konsekvens, at børnene typisk ikke får lov at flyve hjem. Det scenarie kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for børnefamilier uden rejseforsikring.

”Hvis barnet ikke må flyve pga. sygdom, kan det være umuligt at arrangere hjemtransport af familien, så opholdet må forlænges. En rejseforsikring vil i det tilfælde dække udgifter til ophold og senere hjemtransport. Først når lægen på destinationen og den medicinske afdeling hos forsikringsselskabet vurderer, at hjemtransport er forsvarlig, kan familien komme hjem til Danmark. Denne hjælp får man ikke, hvis man blot rejser med det blå kort,” siger Uffe Svennson, der har disse gode råd til rejsende børnefamilier:

Den mest effektive måde at undgå ”feriemave” og forkølelse, er ved at vaske hænder grundigt og hyppigt.

Betændelse i øregangen kan undgås, hvis man får tørret ørerne grundigt, når man kommer op af poolen.

Dårlig mave er den hyppigste årsag til sygdom på ferien, så spis gennemkogt eller stegt mad.