Mange hotelbookninger i strid med rejsepolitikker

ERHVERVSREJSEBUREAUER: For at hjælpe virksomheder med at spare sætter erhvervsrejsebureau fokus på risici ved booking af hoteller uden om virksomhedernes rejsepolitikker.       

Et stigende antal forretningsrejsende booker hotel uden om deres virksomheds rejsepolitik. Ny undersøgelse fra Phocuswright viser, at mindre end 40 pct. benytter sig af deres virksomheds anbefalede rejseudbydere.

For at stoppe udviklingen har erhvervsrejsebureauet BCD Travel undersøgt årsagerne til denne tendens, og hvordan rejsende kan overbevises om at holde sig til deres virksomheds rejsepolitik.

Der er mange risici forbundet med hotelbookinger, der foretages uden om virksomhedens rejsepolitik. Når man mister mængden af hoteller, mister man også løftestangen for forhandling med fortrukne leverandører, oplyser BCD Travel.

“Mange danskere har en forestilling om, at det er dyrt at benytte et erhvervsrejsebureau. Men realiteten er, at virksomheder sparer tid og penge ved at bruge et erhvervsrejsebureau til køb af rejser, fordi det netop er vores speciale at sikre de mest prisvenlige aftaler og bedste løsninger,” siger Anders Lau Nielsen, Director Client Management Nordics, BCD Travel.

Når der ikke er booking-forbindelse mellem hotel og fly, bliver det også sværere at tage sig af de rejsende under en krise.

BCD Travel har derfor udviklet TripSource Hotels, som snart lanceres i Norden.

Syv myter

BCD Travel ønsker på baggrund af sin research, at øge opmærksomheden omkring denne tendens ved at offentliggøre syv myter om hotelbookning via forretningsrejsebureauer. Myterne er ikke kun rettet mod virksomheders travel managers, men hjælper forretningsrejsende til at forstå, hvilke fordele der er ved at holde sig til virksomhedens rejsepolitik. Her er et par eksempler:

Forretningsrejsebureauer tilbyder ikke kun indkvartering på hotelkæder?

Forretningsrejsebureauer tilbyder et stort udvalg af indkvarteringer, fra private boliger til hotelkæder og uafhængige boutiquehoteller. Ud over at få adgang til hotellerne via et globalt bookingsystem, integrerer de også en bred vifte af indhold fra forskellige hotelportaler for at finde den bedste indkvartering.

Online hotelportaler tilbyder ikke bedre priser?

Disse online hotelportaler følger deres egne interesser, ikke de rejsendes. Mange af de hoteller, portalerne udvælger til de rejsende, er også de hoteller, som de selv tjener flest penge på. Det kan også betale sig at se nærmere på, hvilke ekstra ydelser der er inkluderet i prisen, såsom morgenmad eller WiFi.

Booking af et hotel gennem et erhvervsrejsebureau har mange fordele for den rejsende?

Forretningsrejsebureauer sammenligner hotelpriser på flere bookingplatforme for at tilbyde den bedste pris. De udarbejder også aftaler med mange hoteller, således at det er muligt at opnå yderligere services såsom bedre værelseskategorier og bedre betalings- og afbestillingsvilkår. Hvis den rejsendes planer ændres, hvilket er tilfældet for omkring halvdelen af alle rejser, der er reserveret gennem et forretningsrejsebureau, vil bureauet kunne ændre flyet og tage sig af hotel- og billejebooking.

BCD Travel er i 108 lande, har ca. 13.000 ansatte og omsatte sidste år for over 24 milliarder dollars.