Ejvind Olesen lytter til en af de mange taler under hans reception på Phoenix-hotellet i Bredgade. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

”Der kommer aldrig en ny rejsejournalist som Ejvind”

Der var stort rykind fra flyselskaber, krydstogtrederier, hoteller og mange andre grupper i rejsebranchen, da der tirsdag var afskedsreception for redaktør Ejvind Olesen.

Efter mere end mange år som skrivende på blandt andet Berlingske, Take Off og senest STANDBY.dk takkede legenden Ejvind Olesen tirsdag af ved en meget velbesøgt afskedsreception tirsdag på den fine Phoenix-hotel fra Arp-Hansen Hotel Group.

(Se det store billedgalleri fra receptionen nederst i denne artikel)

STANDBY.dk har den seneste tid bragt et stort portræt af Ejvind Olesen ligesom han også har været gæst i sin egen opfindelse, 7’eren, hvor kendte profiler i rejsebranchen svarer på spørgsmål. Se links under denne artikel.

Der var gennem eftermiddagen flere hundrede receptionsgæster fra flyselskaber, rejsebureauer, hoteller, turistkontorer, krydstogtrederier og mange af de andre områder som Ejvind gennem årene har skrevet om og fulgt i tykt og tyndt. Blandt gæsterne var også en række tidligere ansatte fra rejsebranchen, der nu er gået på pension eller fået nyt arbejde udenfor branchen. Hertil en række nære venner og flere generationer af Ejvinds store familie.

En stædig kamel
Receptionen var også præget af en række taler. Travelmedia Nordics direktør Ole Kirchert Christensen bød velkommen og gav ordet videre til Lars Thuesen, der i mange år var økonomisk mæcen for Stand By, ligesom han i dag er medejer af udgiverselskabet bag STANDBY.dk.

I sin tale til Ejvind Olesen sagde Lars Thuesen blandt andet:

”Der er visse ting i livet, vi ikke tror vil ske; vi fortrænger det – men nu sker det, Ejvind stopper med at skrive for STANDBY.dk

Du har på mange måder været en foregangsmand, men du kan bestemt også være skeptisk. Jeg vil kalde dig en stædig kamel med omskiftningsparathed. En ting er i hvert fald sikkert, vi får aldrig en rejsejournalist som dig igen.

Tusind tak for alt, hvad du har gjort for os,” lød det blandt andet fra Lars Thuesen.

Er der navnlig to ting, der står Ejvind Olesens store hjerte nært indenfor rejsebranchen, så er det SAS og krydstogter.

Tak fra SAS
Derfor var Ejvind nok særlig glad for at SAS’ afgående koncerndirektør, Lars Sandahl Sørensen, der fra august bliver administrerende direktør for arbejdsgiverforeningen Dansk Industri, også holdt tale for ham.

Lars Sandahl Sørensen sagde blandt andet til Ejvind Olesen: ”Gad vide hvordan luftfart vil fungere uden dig; få har som dig en indbygget historiebog om hvad der er sket i dansk luftfart.

Men, Ejvind, du kan godt nok også være smadder irriterende og være en stor krukke med 27 meninger om alle ting.

Men du er passioneret når det gælder SAS. Du stiller skarpe og kritiske spørgsmål, men de er fyldt med indsigt og passion,” sagde Lars Sandahl Sørensen blandt andet i sin hyldesttale.

Hilsen fra søens folk
Der var også tale fra krydstogtbranchen til Ejvind Olesen. Hans gode ven Jesper Boas Smith, hvis Bella Vista Travel sælger luksuskrydstogter på små skibe, kommenterede blandt andet, at Ejvind Olesen foretrækker de store skibe.

Jesper Boas Smith sagde blandt andet: ”Lidt insider info, måske er det nu en god ide at sælge sine SAS aktier! Få har som Ejvind holdt hånden over dette selskab – uanset kursen – der har været meget svingende hvad angår strategi og service

Måske gælder det samme Royal Caribbean, der forblev Ejvinds favorit rederi – indtil han uforvarende kom til at sejle i en skoleferie og måtte acceptere børn “over det hele.” Ejvind var rystet og jeg tror ikke han har været til søs siden.

Ejvind – du skal have stor tak for din indsats for os i krydstogtbranchen. Ingen andre har gjort mere end du – og din entusiasme kommer fra hjertet,” sagde Jesper Boas Smith.

Stor tak fra Ejvind
Selv rettede Ejvind Olesen i sin tale en tak til de mange fremmødte. ”Det er jeg meget glad for.”

Han fortalte blandt andet om selve hotelbygningen, hvor receptionen blev holdt, og som i mange år har rummet et af Arp-Hansens fineste hoteller, Phoenix.

Bygningen var tidligere redaktion for den kommunistiske avis Land og Folk, men blev siden overtaget af grundlæggeren af Arp-Hansen Hotel Group, murermester Alf Arp-Hansen. Ejvind fortalte hvordan har var gået rundt i bygningen med Alf Arp-Hansen der havde spurgt, om Ejvind troede dette kunne blive til et hotel. Det kunne det.

Ejvind Olesen fik i sin tale også ryddet en misforståelse af vejen. ”Det er blevet sagt, at jeg sover i en t-shirt, hvor der står SAS på den ene side og (krydstogtrederiet, red) Royal Caribbean på den anden. Det passer ikke. Den ene dag sover jeg i en T-shirt fra SAS, den næste i en fra Royal Caribbean,” sagde han.

Relaterede artikler

Ejvind takker af

“Hårdt arbejde, gå-på-mod og et godt netværk”