Mange i rejsebranche vil hjælpe indiske gadebørn

Klar til indsamlingsgallaen på lørdag – fra venstre Lisbeth Johansen, Marriott Copenhagens chefkok, Jamie Lever, og konferencier, Jes Dorph-Petersen.

TURISME: Den danske hotelbranche støtter atter flot den årlige indsamling til LittleBigHelp nu på lørdag på Marriott Copenhagen. To flyselskaber er med ombord – men der er plads til flere… Alle pladser er nærmest udsolgt. Årets konferencier er atter Jes Dorph-Petersen.

“På LittleBigHelps projekter sker der forvandlinger hver dag, når udsatte kvinder og børn får nyt mod, en tro på sig selv og håb for deres fremtid. Livsforvandlingen vil sprede sig til familier og samfundet. Børn der har mistet alt, sultet og sovet på et stykke pap på gaden får gennem LittleBigHelp et nyt hjem. Kvinder, der fra barnsben er blevet fortalt at de er værdiløse, får tro på, at de også kan lære et erhverv, tjene penge og ændre fremtiden for deres familie.”

Det siger Lisbeth Johansen, tidligere salgschef på bl.a. det daværende Hilton Copenhagen Airport (der holdt gallaaftenen de fem første år) og for flere fine hoteller i London. Hun står bag LittleBigHelp, LBH.

Donationer fra rejsebranchen til auktionen ved dette års LittleBigHelp tæller – foreløbig:

Crowne Plaza Copenhagen Towers, Downtown Camper by Scandic, Manon les Suites Guldsmeden Hotels, Hotel Amerika, Hotel Kong Arthur, Bella Sky Hotel, Copenhagen Marriott Hotel, Brøchner Hotels, svenske Grand Hotel Saltsjobaden, Hotel Koldingfjord, Kurhotel Skodsborg, Radisson Blu Scandinavia Hotel Copenhagen, Ruths Hotel i Skagen, Scandic Triangeln i Malmø, Scandic Hotel Webers, Sinatur Hotel Skarrildhus, Small Danish Hotels, C&C Travel, Air France, DFDS, Københavns Lufthavn, Nordic Seaplanes samt Wallmans Dinnershow i Cirkusbygningen.

Jeg græd

Stifter af C&C Travel, Enrico Harrasser, siger bl.a.: ”Jeg har i 50 år rejst til Indien, og det har altid undret mig, at verden ikke hjælper mere, bygger skoler, bygger boliger og sender en stor hjælp. Og en dag sidste år hørte jeg om Lisbeth, der ganske beskedent og enkelt laver en kæmpeindsats i Indien, på børnehjem, og så fandt jeg ud af at hun laver gallamiddage i Danmark hvor overskuddet går til hendes mange projekter i Kolkata.”

C&C Travel var med sidste år, jeg var der – og fældede en tåre. I år arrangerer Lisbeth igen en stor gallamiddag på Copenhagen Marriott, der sponsorerer hele arrangementet,” siger Enrico Harrasser, der opfordrer sine kolleger i rejsebureauer og flyselskaber til at melde sig med bidrag. Eller har I noget spændende i kan sætte på auktion til den aften, andre gæster kan byde på? Et sommerhus i Danmark eller i udlandet for en uge, en smuk antikvitet eller andet?, siger han.

LittleBigHelp holder på lørdag, 30. september, sin årlige galla på Copenhagen Marriott Hotel. Selv om billetprisen til årets galla er hævet, er der nu kun 19 af de 320 pladser tilbage til den flotte aften med kendte navne på scenen. Alle medvirkende optræder gratis.

Tager en pause

”BC Hospitality Group, der bl.a. tæller Marriott Copenhagen, er også sponsor for gallaarrangementerne hos LBH i 2018 og 2019 – herefter slutter konceptet, mens vi tager en tænkepause efter gallaen i 2019,” siger Lisbeth Johansen til standby.dk og tilføjer: ”Det er fantastisk, at vi har haft så stor succes i ti år og at mange af de samme gæster deltager år efter år – derfor skal vi også slutte på toppen.”

Der skal stadig samles ind til LBH’s vigtige arbejde for gadebørn i den indiske millionby Kolkata – ”men vi holder nok et års tænkepause for at finde et nyt koncept. Vi har allerede flere idéer,” siger Lisbeth Johansen og tilføjer: ”Nu slutter vi efter planen med den 10. galla i 2019, men nu er det tid til at finde et spændende nyt koncept”.

Rejsebranchen hjælper

Den danske rejsebranche har gennem årene været god til at donere f.eks. rejser, flybilletter og hotelovernatninger til auktionen ved LBH’s galla. Lisbeth Johansen modtager med tak tilsagn om bidrag til auktionen – disse sendes til: lj@littlebighelp.com

Ved LBH’s første gallaindsamling i 2010 kom der 125.000 kr. i kassen til projekterne, der alle er forankret i Indien. Siden har gallaaftenen kun vokset sig større og sidste år kom der over 1,3 mio. kr. ind via billetsalg, donationer og auktionen.

BC Hospitality Group er hovedsponsor af gallaaftenen og BCHG’s koncernchef, Allan Agerholm, siger:

”LittleBigHelp har vores fulde opbakning. De er visionære og har et konkret mål, vi gerne bidrager til. De seneste to års samarbejde ved LBH’s årlige velgørenhedsgalla har vist en professionel NGO (non-governmental organization, red), der vil gøre en forskel, så vi fortsætter det gode samarbejde, der ligger i tråd med BCHG-gruppens CSR-politik og skaber værdi for os og vore kunder og, ikke mindst, for det arbejde LittleBigHelp driver i Indien med udsatte kvinder og børn.”

Om LittleBigHelp

LittleBigHelp arbejder med udsatte børn og kvinder i Vestbengalen i Indien, primært Kolkata. Hver dag støtter LBH over 500 børn og kvinder og driver bl.a. børnehjem, kurser til skoleforberedelse for slumbørn, en skole i et slumområde og tilbud om erhvervsuddannelse til kvinder. Behovene i Indien er enorme med 260 millioner, der lever under fattigdomsgrænsen, herunder op mod 400.000 gadebørn, oplyser LittleBigHelp.

Der er mere info på: LittleBigHelp.com