Flere vil gerne alene på charterferie. Pressefoto: Apollo Rejser.

Mange vil helst alene på charterferie

13 procent af danskerne foretrækker at rejse alene på charterferie, viser ny undersøgelse fra Apollo Rejser, der har lanceret konceptet Apollo Solo til singler og andre, der gerne rejser alene.

Mere end hver tiende dansker (13 procent) foretrækker at rejse alene, hvis de frit skal vælge. Det viser en undersøgelse foretaget af Danmarks næststørste charterrejsebureau, Apollo, blandt over 1.000 danskere fra hele landet.

For de fleste handler ferie om afslapning, god mad, sol – og kompromisser. Når man rejser med familie eller venner, skal der nemlig ofte tages hensyn, lyder det fra Apollo.

Måske derfor foretrækker mere end hver tiende at rejse alene på ferie, hvor der ikke skal tages andre hensyn, end at man skal overveje at tage ned til stranden, inden rengøringen banker på hoteldøren.

Blandt de, der foretrækker at rejse alene, er en lille overvægt af mænd, som dyrker at rejse alene uden medbragt familie eller venner. Det er dog også mænd, der oftest foretrækker at rejse i grupper med samme interesse (15 procent, viser undersøgelsen fra Apollo), mens kvinder foretrækker at rejse med deres børn (31 procent) eller veninderne (42 procent)

Flere på solo-rejser
Apollo ser også en stigende interesse for at rejse alene – både blandt det voksende antal af single-husstande, men også blandt mange andre.

”Pakkerejser til de, der gerne vil rejse alene, single eller ej, har generelt været en mangelvare i branchen i årevis,” siger Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo i Danmark, i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

”Vi har haft en del efterspørgsel på alene-rejser. Men det har ofte været en bekostelig affære, hvis man gerne ville på ferie med alene-tid, fordi de fleste hoteller kun har et meget lille udbud af single-værelser, og man så ender med at skulle betale for et dobbeltværelse.”

Apollo lancerede af samme årsag for få måneder siden konceptet Apollo Solo, henvendt til de, der foretrækker at rejse alene.

”Vores fornemste opgave er at følge efterspørgslen og tendenser i samfundet. Det gør vi i høj grad ved at lancere et rejsekoncept, hvor man ikke skal betale for to voksne, når man kun rejser en. Så vi har pillet en del af tillæggene af og både lavet rejser til de, der gerne vil være sociale med andre, og de, der ikke vil,” siger siger Glenn Bisgaard.

Apollos nye Apollo Solo-koncept er til singler og andre, der gerne rejser alene – med eller uden børn. Apollo Solo indeholder tre koncepter: Apollo Mondo Family Solo, Apollo Mondo Solo og Apollo Sports Solo.

Apollo Rejser udgør, sammen med flyselskabet Novair, specialrejsearrangørerne Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt sportsresortet Playitas, gruppen DER Touristik Nordic. Gruppen har siden 2015 været en del af tyske REWE-koncern.

Relaterede artikler:

Jet Time lander stor kontrakt med Apollo

Spies forudser nulvækst for dansk charter

Charterrekord trods dansk hedebølge