Inden Hotel Vejlefjord vidste, at de havde vundet Danish Travel Award’en som Bedste hotel i Jylland, er her bordet med hotellets repræsenter, bagest til højre sidder hotellets direktør, Flemming Jakobsen. Bagefter skrev hotellet på sociale medier: ”Hele Vejlefjord-familien klapper hinanden på skuldrene. Vi vil forsat gøre os umage for at give vores gæster fantastiske oplevelser på slottet i skoven.” Foto: Michael Stub.

Mange vindere fejrede deres Danish Travel Awards

Hovedparten af de 21 modtagere af Danish Travel Awards fejrede deres priser med pressemeddelelser eller opslag på sociale medier. Her gennemgang af mange glade reaktioner.

Onsdag i sidste uge blev den 25. ombæring af Danish Travel Awards uddelt, arrangeret af Travelmedia Nordic, der står bag Standby.dk og Check-in.dk

Over 425 deltagere fra nærmest alle dele af rejsebranchen havde købt billet for at være med til den festlige aften i Cirkusbygningen i København.

I de følgende dage sendte de fleste vindere pressemeddelelser om deres førstepladser eller fortalte om dem på sociale medier.

Fem af de 21 vindere skrev pressemeddelelser om deres Danish Travel Awards.

Klik for stort format. Det store gruppefoto med alle vinderne af Danish Travel Awards 2022. Foto: Michael Stub.

”Den vigtigste pris for os – nogensinde”
Fra aftenens ”dobbeltvinder,” Spies og Sunclass Airlines, der begge er i Nordic Leisure Travel Group, stod der i en fælles pressemeddelelse fra vinderne af Bedste Charterarrangør og Bedste Charterflyselskab blandt andet:

”En repræsentativ rundspørge via Epinions forbrugerpanel sikrede Spies titlen foran Århus Charter og Bravo Tours.”

Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies, sagde i pressemeddelelsen: ”I en på mange måder tumultarisk tid understreger den her pris, hvilken opbakning Spies har i befolkningen, og hvor stærkt et produkt og service, vi leverer. Vi er allesammen utrolig stolte og glade for anerkendelsen, og jeg vil sige, at det her nok er den vigtigste pris for os – nogensinde.”

Videre hedder det i pressemeddelelsen: ”Spies gør sit ypperste for, at en god rejseoplevelse starter, når man sætter sig i flysædet – og derfor er det også ekstra glædeligt for rejsearrangøren, at selskabets eget flyselskab, Sunclass Airlines, ligeledes belønnes af forbrugerne med prisen som Bedste Charterflyselskab.”

Aalborg Lufthavn igen kåret som Danmarks bedste
Aalborg Lufthavn noterer i sin pressemeddelelse, at Danmarks tredjestørste lufthavn genvandt titlen som Danmarks Bedste Lufthavn foran Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn.

I pressemeddelelsen siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen: ”I kølvandet på to år med corona-pandemi, der i høj grad har sat sine spor i luftfartsbranchen, er kåringen som Bedste Lufthavn i Danmark en stor ære og anerkendelse fra vores rejsende i Aalborg Lufthavn.

Det beviser, at vi på trods af en udfordrende tid, har leveret den samme fantastiske service, vores medarbejdere er kendt for at levere hver eneste dag med et smil. Det er dem, der gør os til Danmarks bedste lufthavn, og der skal lyde en kæmpe tak for deres store indsats. Samtidig vil jeg sende en stor ros til vores samarbejdspartnere – herunder fly- og rejseselskaberne, der også har gjort denne kåring mulig endnu en gang,” lyder det fra Niels Hemmingsen.

”Den største og mest prestigefyldte pris i Danmark”
Norwegian vandt awarden som Bedste Europæiske Ruteflyselskab. ”Prisen, skriver Norwegian i sin pressemeddelelse, er den største og mest prestigefyldte af sin slags i Danmark, og uddeles på baggrund af en spørgeundersøgelse blandt danske rejsende foretaget af analyseinstituttet Epinion.”

Christoffer Sundby, direktør for salg, marketing og kundeservice i Norwegian, siger i pressemeddelelsen:

”Vi er meget glade og stolte over at have vundet prisen som Bedste Europæiske Ruteflyselskab i Danmark. Æren tilfalder i allerhøjeste grad alle mine kolleger, der hver dag arbejder hårdt for at levere den bedste service til vores kunder. De er Norwegians ansigt ud ad til, og uden deres professionalisme, dedikation og gode humør ville vi ikke have fået denne anerkendelse.”

Også glæde hos Small Danish Hotels
I sin pressemeddelelse glæder Small Danish Hotels sig over sin førsteplads som bedste hotelkæde i Danmark. ”Den fornemme pris blev uddelt ved den prestigefyldte Danish Travel Awards,” står der blandt andet.

”Small Danish Hotels med 67 kroer, hoteller, slotte og badehoteller i Danmark, er danskernes foretrukne hotelkæde. Det fastslår en afstemning foretaget af analyseinstitut Epinion, hvis forbrugerpanel rummer over 2.600 respondenter. Den eftertragtede pris blev modtaget med stor glæde af Finn Kræfting, kædens administrerende direktør,” noterer SDH – i pressemeddelelsen siger Finn Kræfting:

”Det er et kæmpe klap på skulderen, at rejseglade danskerne har stemt Small Danish Hotels ind som nummer 1. Det er i særdeleshed en varm anerkendelse til ejerne og medarbejderne på de privatejede hoteller, som altid er på tæerne for at imødekomme gæsternes høje forventninger. Vi har været nomineret flere gange til Danmarks bedste hotelkæde, men det er første gang, at vi står øverst på podiet. Det er vi meget taknemmelige og stolte over.”

Small Danish Hotels noterer også, at to af kædens medlemmer også tog priser hjem. Således blev Hotel Kirstine hædret som bedste hotel på Sjælland, Fyn og Øerne, mens Hotel Vejlefjord blev kåret til bedste hotel i Jylland. Small Danish Hotels indtog førstepladsen som bedste hotelkæde i Danmark foran Arp-Hansen Hotel Group og Radisson Hotel Group, skriver SDH i sin pressemeddelelse.

Syv vindere medlem af Danish Business Travel Association
Danish Business Travel Association skrev i opslag på Linkedin: ”Stort til lykke til vinderne af Danish Travel Awards 2022.

Som altid er der mange DBTA-medlemmer på vinderlisten: Qatar Airways, Aalborg Lufthavn, BCD Travel, DFDS, Hertz Biludlejning og Tivoli Hotel & Congress Center/Arp-Hansen Hotel Group og Villa Copenhagen,” noterede DBTA.

Og apropos Villa Copenhagen, der vandt som Danmarks Bedste Luksushotel, skrev Petter Stordalen, ejer af Nordic Hotels & Resorts med blandt andet Villa Copenhagen på Instagram om førstepladsen: ”Fantastisk. Gratulerer hele Team Villa Copenhagen.”

Til lykke fra HORESTA og Danmarks Rejsebureau Forening
Udover DBTA lykønskede også andre brancheorganisationer. Således skrev Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi hos HORESTA, på Linkedin: ”Hæder og guldstøv regnede meget velfortjent ned over dygtige brancheaktører ved den 25 udgave af Danish Travel Awards i Cirkusbygningen.

Branchen har meget hurtigt kæmpet sig tilbage efter en voldsom krise, og det kan kun lade sig gøre, fordi vi har et utroligt stærkt turismeprodukt af meget høj kvalitet med meget dedikerede og dygtige medarbejdere,” skrev Annette Hyldebrandt og fortsatte: ”Jeg har den store ære at sidde i Danish Travel Awards Præsidium og var derfor med til at hylde de mange vindere. Herfra skal lyde et meget stort tillykke til alle!

Men, særligt stolte er vi i HORESTA naturligvis af Hotel Kirstine, Hotel Vejlefjord, Small Danish Hotels og Destination Bornholm som vandt i kategorierne “Bedste hotel på Sjælland, Fyn og Øerne”; “Bedste hotel i Jylland”; “Bedste Hotelkæde” og “Bedste Destination i Danmark.”

Og i en særmeddelelse fra Danmarks Rejsebureau Forening stod der blandt andet: ”Til lykke til Kipling Travel. DRF er stolte af at Kipling Travel ved Danish Travel Awards vandt Den Grønne Specialpris. Prisen, der aldrig har været uddelt før, ”gives til en virksomhed i den danske rejse- og luftfartsbranche, hvor klimaudfordringerne er blevet et centralt indsatsområde.”

Kipling Travel var nomineret i kategorien, fordi de har været aktive inden for bæredygtige rejser og turisme i 18 år.”

Videre hed det blandt andet fra DRF: ”Også stort til lykke til de øvrige DRF-medlemsbureauer, der løb med priser ved Danish Travel Awards, nemlig Gislev Rejser, som vandt i kategorien Bedste Rejsearrangør, FDM Travel som vandt prisen som bedste ferierejsebureau samt BCD Travel som Bedste Erhvervsrejsebureau.”

Tak til vores grundlæggere
Blandt de mange opslag på sociale medier fra vinderne af dette års Danish Travel Awards skrev Gislev Rejser, der siden 2018 har været ejet af Aller Leisure, i et meget inkluderende opslag på sociale medier:

Vi er så glade og stolte. Vi er nemlig blevet kåret som “Bedste rejsearrangør (rundrejser)” ved Danish Travel Awards 2022. Tak til alle der har stemt på os, og stor tak til alle der rejser med os.

Der skal også lyde en kæmpe tak til alle vores rejseledere, lokalguider, chauffører, vognmænd, flyselskaber, lufthavns-medarbejdere, alle kolleger – og dem vi måtte have glemt her, som også gør en forskel. I er hver og en med til at gøre Gislev bedst.

Vi sender en kærlig tanke til vores grundlæggere, Kathrine og Poul Andersen, som for mere end 75 år siden grundlagde Gislev Rejser,” lød det fra Gislev Rejser som tilføjede:

”Og så vil vi fejre Danish Travel Award’en med kransekage og champagne her på kontoret i Ringe.”

 

Relaterede artikler:

De vandt Danish Travel Awards 2022

Mange på scenen for at hente Danish Travel Award

Se billederne fra festlig Danish Travel Awards-aften