Afsides beliggende sommerhuse, gerne med indendørs pool, god wifi-dækning, mulighed for udlejning i få dage og gerne med accept af husdyr, øger chancen for at kunne udleje et sommerhus, lyder det fra Novasol. PR-foto.

Mangler flere lækre sommerhuse til udlejning

Over 25.000 danske sommerhuse skiftede ejer under coronakrisen. Og efterspørgslen efter ferieboliger fortsætter som følge af krigen i Ukraine, melder udlejningsvirksomheden Novasol.

Nedlukningen og rejserestriktioner under dele af coronakrisen gav gang i handlen med danske sommerhuse. Og meget tyder på, at tendensen med sommerhusferier kommer til at fortætte som følge af krigen i Ukraine efter den russiske invasion, lyder det fra Novasol

”Vi ved fra internationale og danske undersøgelser, at vi i høj grad prioriterer tryghed og sikkerhed efter lange perioder med uro og usikkerhed,” siger Per Brogaard, kommerciel direktør hos Novasol, i en pressemeddelelse og tilføjer:

“I turismesammenhæng betyder det, at mange foretrækker at holde ferie i hjemlige omgivelser uden lang transport til og fra destinationen. Danske sommerhusejere har derfor alle muligheder for at holde gang i forretningen i den kommende sommer – ja, faktisk hele året rundt, hvis de indretter sig efter kundernes behov.”

Flere bookinger fra danske gæster
Per Brogaard henviser til, at Novasol i første kvartal af i år har 73 procent flere bookinger fra danske gæster i danske sommerhuse sammenlignet med samme periode i 2019.

Samtidig viser nye data, at der er flere måder at optimere mulighederne for udlejning af sommerhuse i Danmark og på den måde at maksimere indtjeningen. Der er ifølge Novasol tale om følgende tendenser (data indsamlet for hele 2021):

  • Bookingtallene er 53 procent højere for boliger med særlige kendetegn eller ekstraordinært udstyr sammenlignet med traditionelle sommerhuse. Der er blandt andet stor rift om afsides beliggende boliger med mange sovepladser, store grunde, vildmarksbade samt spa og sauna.
  • Særligt poolhuse er en luksus, mange danskere er interesseret i. Sommerhuse med tilhørende poolhus har 59 procent højere bookingtal end traditionelle sommerhuse.
  • Sommerhuse med mulighed for at booke ophold af to-tre overnatningers varighed har 17 procent højere bookingtal end sommerhuse, der udelukkende tilbyder ophold af syv dages varighed.
  • 25 procent af alle bookinger hos Novasol er bookinger med husdyr. Muligheden for at medbringe hund eller kat kan åbne for et ellers utilgængeligt marked.
  • Der er adgang til wi-fi i 91,5 procent af Novasols sommerhuse i Danmark. Fokus på velfungerende internet er efterhånden så stort, at det bliver betragtet som standardtilbehør under en sommerhusferie.

Boliger uden internetadgang har med andre ord rigtigt meget at vinde ved at få det – særligt hvis der er tale om perioder, hvor gæsterne typisk opholder sig meget indendørs, oplyser Novasol.

Ejes af kapitalfond
Novasol er et dansk aktieselskab, der ejes via den amerikanske Awaze-koncern af kapitalfonden Platinum Equity. Awaze udlejer cirka 90.000 sommerhuse og andre ferieboliger.

Foruden hovedsædet i Virum og et kontaktcenter i Aarhus, har Novasol 28 lokale servicekontorer i Danmark.

På europæisk plan udlejer Novasol cirka 40.000 ferieboliger i 23 lande, heraf cirka 9.000 i Danmark.

Relaterede artikler:

Milliardær øger ejerandel i unik dansk ferieplatform

VisitDenmark og Dansk Erhverv talte dansk turisme

”Meget på spil efter turbulente år i turistmaskinen”

Brancheforening klar med ny direktør