Marathon aflysning i New York i top

hurricane-sandyVOR EGEN VERDEN: Skal rejsearrangørerne efterhånden opfatte Ankenævnet som deres hårdeste modstander? Det er spørgsmålet efter overraskende afgørelser efter aflysning i fjor af New York Marathon og løbende sager om ændring af krydstogtruter.

De mest læste på vore websites i sidste uge var historier med relation til Rejse-Ankenævnet. De mange klager over aflysning af New York Marathon på grund af stormen Sandy og ødelæggelser på Manhattan havde flest sidevisninger. Klagerne fik alle ret med dommerstemmerne 3-2. Imod stemte de to repræsentanter fra rejsebranchen.

Allerede som nr. fire på listen kom kommentaren ”Pak mig ind i vat” om forbrugerbeskyttelse på overdrevet. Ligeså mærkværdig var en afgørelse om erstatning til en krydstogtpassager, som klagede over, at han mistede en havn på grund af storm i Nordatlanten. Her er en ny sag på vej. Det ventes, at både marathon og den ny om krydstogt appelleres til domstolene.

Top 10 listen i sidste uge så således ud 1. Store tab på New York Marathon, 2. Kendt rejseprofil til USA, 3. Norwegian og piloterne forhandler fortsat, 4. Pak mig ind i vat (kommentar), 5. Flere tomme pladser i SAS fly, 6. DAT på vinger med Coca Cola, 7. Iberia Express øger på København  8.Hver tredje bureau under forhøjet overvågning, 9. Københavnsk hotel får ny ejer og 10. Tyrkiet Expertens krak kan blive det dyreste nogensinde.