Marco Polo fyrer i Aarhus og samler aktiviteter i København

Adm. direktør for Marco Polo, MyPlanet og TravelSense, Henrik Elmholdt (foto), bekræftede i går takeoff.dk’s oplysninger:

”Vi har afskediget otte af vores ti ansatte hos Marco Polo i Aarhus for at samle Marco Polos kræfter i København med fokus på kommende tiltag. Sammenlægningen mellem Marco Polo og MyPlanet kom aldrig til at fungere. Nu får hvert af de to rejsebureauer en ”brand-manager” for salg, marketing og produktion.”

 

”Marco Polo har haft et lidt forsømt image, men nu skal rejsebureauet tilbage til fordums styrke. Vi skal have selskabet online, at man ikke kan booke dets produkter via nettet, har bureauet lidt meget under – f.eks. sælger Travel Sense 70 pct. af sine produkter via nettet,” siger Henrik Elmholdt. Han kom fra Travel Sense og har de sidste ni måneder også været adm. direktør for MyPlanet, Marco Polo og Travel Sense, sidstnævnte er meget store når det gælder rejser til sportsbegivenheder.

Henrik Elmholdt afviser, at der kommer fyringer i de to andre rejsebureauer – eller at Marco Polo skal frasælges. Marco Polo har 23 ansatte i København.

 

Marco Polo er en del af MyPlanet Int., der også tæller MyPlanet, MyPlanet Sport, Travel Sense og More Sense. MyPlanet ejes af engelske TUI Travel. TUI ejer også Star Tour, men Star Tour hører ikke under TUI Specialist & Activity Sector Scandinavia.

 

”Marco Polo har for høje omkostninger, vi har bl.a. tabt penge ved at indkøre nye systemer og får også i år et møg-resultat på et et-cifret millionunderskud. Det fremtidige Marco Polo skal ikke kun have dyre, oversøiske rejser, men også billigere rejser og kortere ture, også indenfor for Europa. Dette nye område kan du kalde Marco Polo light. Samtidig skal vi rendyrke Marco Polos basisprodukter med grupperejser med rejseleder – alt for mange kunder kigger i dag kun på prisen, ikke på den kvalitet, vi giver for pengene,” siger Henrik Elmholdt.
 
Selve Marco Polo blev etableret i 1982 af Bethsy Holk og Ingrid Emonds med fokus på rejser med kvalitet, eventyr og oplevelser. For fem år siden blev Marco Polo overtaget af MyPlanet.

Skrevet af Henrik Baumgarten