Den store natur omkring den sønderjyske marsk er en vigtig del af rundturen på 54 kilometer, der udgør Marskstien. Pressefoto via Tøndermarsk Initiativet: Ulrik Pedersen.

Marskstien er en af Europas bedste vandreruter

Den 54 kilometer lange Marskstien, der blandt andet passerer Tønder, Vadehavet og den tyske grænse, er netop certificeret som en europæisk kvalitetsvandrerute, Leading Quality Trail.

Vandreruternes svar på restauranternes Michelinstjerne er netop blevet Marskstien. Den 54 kilometer lange vandrerute er blevet certificeret som en kvalitetsvandrerute, Leading Quality Trail – Best of Europe. En certificering, der sikrer, at Europas vandreturister får øjnene op for området.

Det skriver Tøndermarsk Initiativet i en pressemeddelelse. Anerkendelsen kommer fra den europæiske vandreorganisation, European Ramblers Association og vejen til certificeringen har været lang, oplyses det.

Blåstemplingen forudsætter, at en lang række kriterier er opfyldt, og den er kun blevet en realitet med god hjælp fra en gruppe frivillige, som har hjulpet med indsamling af data og som har gået Tøndermarsken tynd.

Den positive tilbagemelding vækker glæde på borgmesterkontoret i Tønder, hvor Henrik Frandsen, formand for partnerskabet i Tøndermarsk Initiativet, siger:

“Det er en fantastisk nyhed, at Marskstien er kommet på den fornemme liste over Europas allerbedste vandreruter. Det er virkelig, bogstaveligt talt, godt gået af alle, der har arbejdet for denne certificering, det er en glædens dag.”

Støtte fra flere sider
Etableringen af Marskstien er muliggjort med støtte fra A.P. Møller Fonden og Nordea Fonden og i samarbejde med Digelaget For Marsken Ved Tønder.

Marskstien er blevet realiseret som et af Tøndermarsk Initiativets seks projektspor. Initiativet er et samarbejde mellem Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Nordea-fonden og Tønder Kommune om at udvikle Tøndermarsken, så området bliver endnu mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i.

Marskstien kan ses på kort via dette link.

Selve Marskstien ligger i Tønder Kommune. Kommunen udgør sammen med tre øvrige sønderjyske kommuner, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg, Destination Sønderjylland, et af Danmarks 19 destinationsselskaber organiseret i Danske Destinationer.

Relaterede artikler:

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark

VisitDenmark-formand: 2021 måske værre end 2020

Billund Lufthavn i samarbejde med østersfestival

Et skridt nærmere nyt Lalandia til 400 millioner kr.