Østerssafari ved Vadehavet. Billund Lufthavn går i samarbejde med Danmarks Østersfestival, der holdes igen næste år. Pressefoto: Vadehavscentret via VisitDenmark.

Billund Lufthavn i samarbejde med østersfestival

Danmarks Østersfestival og Billund Lufthavn arbejder begge med at tiltrække flere gæster til det sydvestlige Danmark, nu har parterne indgået samarbejdsaftale om østersfestivalen næste år.

”Østersfestivalen er lokalt forankret på Rømø og i Tønder Kommune, men rækker jo ud til hele verden, ligesom Billund Lufthavn,” siger Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune og formand for foreningen Danmarks Spisekammer med blandt andet Danmarks Østersfestival i en pressemeddelelse.

”Mange vil gerne have en unik oplevelse, og det kan vi tilbyde året rundt. Derfor er det er mit håb, at aftalen med Billund Lufthavn vil skærpe opmærksomheden omkring Rømø, Vadehavet og Tønder Kommune,” siger borgmesteren.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fra Region Syddanmark bakker op om samarbejdet og siger: ”Vadehavet er et af tre UNESCO-verdensarvssteder, man kan opleve i Syddanmark. Samarbejdet mellem Danmarks Østersfestival og Billund Lufthavn kan bidrage til at sætte yderligere lys på de syddanske attraktioner og skabe grobund for oplevelser, aktiviteter og bosætning i en unik del af Danmark.”

Måtte aflyses i år
Danmarks Østersfestival har det seneste år oplevet stor interesse fra international presse, der har et stort publikum, der også kan være interessant for Billund Lufthavn, der har en række direkte flyforbindelser til og fra byer i Europa.

Fra Danmarks næststørste lufthavn siger marketingchef Jesper Klausholm: ”Vi forventer en tydelig tendens til, at turister vil ud i naturen, hvor der er god plads og frisk luft, når verden åbner igen efter corona – og vi har masser af alle dele i vores område.”

”Vi har allerede mærket interessen for østers og har for eksempel haft ti kinesiske journalister med ud at plukke østers i Vadehavet. Det tiltrækker dem enormt, at de kan vade direkte ud i havet og plukke en delikatesse,” siger Jesper Klausholm.

Samarbejdet mellem Danmarks Østersfestival og Billund Lufthavn indebærer blandt andet økonomisk støtte til presseture, VIP-service i lufthavnen og gensidig markedsføring.

Danmarks Østersfestival blev aflyst i år på grund af coronaen, men forventer et stort rykind næste år den 8.-11. oktober. Tønder Kommune er med i Destination Sønderjylland sammen med kommunerne Haderslev, Aabenraa og Sønderborg.

Relaterede artikler:

Tønder Kommune vil bruge 4,9 mio. kr. på turisme

Lufthavnsdirektør formand i nyt destinationsselskab

90 af 98 kommuner på plads i destinationsselskaber