Massiv kritik af svensk flyskat

Hvis forslaget om flyskat indføres i Sverige, vil de interkontinentale ny-satsninger ske i København, skriver SAS i et høringssvar til den svenske regering.

Forslaget er ugennemtænkt, virkningsløst og skatten rammer uretfærdigt. Stort set således formulerer mange af de myndigheder og interessenter sig ifølge TT, som har læst høringssvarene.

Ifølge SAS skulle skatten medføre, at eventuelle nye satsninger på længere ruter, som for eksempel mellem Sverige og USA eller Asien, i stedet etableres uden for Sverige, skriver travelreport.se.

”Der er ingen tvivl om, at fokus på eventuelle ny-satsninger som gælder interkontinentale ruter som en konsekvens af en skat, kommer til at ligge i København. Det er værd at notere, at en daglig interkontinental rute får en skattebelastning på omkring 35 millioner svenske kroner om året,” skriver SAS i sit høringssvar.

SAS forudser også, at skatten vil reducere efterspørgslen og gøre ’et antal ruter’ ulønsomme, destinationer vil blive nedlagt og antallet af flyvninger mindsket.

”Vi imødeser, at der er en stor risiko for nedlæggelse af mindre indenrigsruter, som for eksempel til Visby og Kalmar, ligesom visse destinationer i Europa. Et flyselskab baseret i Sverige vil få en stærkt forringet konkurrenceevne”.

Også flere kommuner modsætter sig skatten, ligesom svensk erhvervsliv og myndigheden ’Tillväxtanalys’ som er kritisk overfor, at flyskatten er udformet som en passagerafgift. Myndigheden ’Trafikanalys’ foreslår, at en lov om flyskat tidsbegrænses for at gøre det muligt samtidigt at enes om klimaindsatser globalt.

Mens en majoritet i Riksdagens trafikudvalg er kritisk over for flyskatteforslaget, er vælgerne mere positive, viser en markedsundersøgelse fra 2016, hvor 70% er helt eller delvist positive overfor skatten.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.