Lionel Messis Gulfstream V har hans rygnummer, 10, på haleroret. Foto: Picture © Twitter @1978_facundo

Messi køber privatfly til 100 millioner kroner

Den verdensberømte argentinske fodboldspiller hos F.C. Barcelona har brugt cirka 100 millioner kroner på at købe en Gulfstream V med plads til 16 passagerer.

I sine år hos F.C. Barcelona har Lionel Messi været med til at vinde otte spanske mesterskaber, fire Champion Leagues og fem spanske pokalturneringer.

Og nu har han købt en Gulfstream V, VIP-jetten er fremstillet i 2004 og har udover en rækkevidde på cirka 12.000 kilometer også i Messis version plads til 16 passagerer i store magelige stole, der er to badeværelser, to galleyer og på flyets indbyggede trappe står navnene på hans børn, mens haleroret har fået påmalet tallet 10, hans rygnummer i F.C. Barcelona.

Flyet er købt i USA, men er nu på argentinsk register med registreringsnummeret LV-IRQ. Messi brugte i søndags flyet til at blive fløjet fra Barcelona til Madrid for at se den sydamerikanske fodboldfinale i Copa Libertadores. Men med sin rækkevidde på de cirka 12.000 kilometer kan flyet også klare turen fra det spanske til for eksempel Lionel Messis hjemland, Argentina.

Under 200 eksemplarer
Gulfstream-flyene bygges hos Gulfstream Aerospace i Savannah i USA-sydstaten Georgia. Den første version af Gulfstream fløj i 1997; der findes en del Gulfstream V i privat brug – ellers bruges typen navnlig af flyvevåbnerne i en række lande, herunder USA. Også USA’s forbundspoliti, FBI, har mindst en Gulfstream V til rådighed.

Gulfstream V er cirka 30 meter lang og bruger to Rolls-Royce motorer – der er bygget omkring 200 eksemplarer af denne version af flyet, der også findes i andre, tidligere modeller.

Relaterede artikler:

Messi skal styrke ansvarlig turisme

Boeing klar med verdens mest langtrækkende privatfly

Ryanair atter klar med VIP-jet