Trods dyrere priser på blandt andet flybilletter til Paris, er den franske hovedstad hos Momondo den mest søgte destination hos danskerne i forbindelse med rejser i påskeferien. Pressefoto via Momondo.

Mest efterspørgsel på vesteuropæiske rejsemål

Trods højere priser end sidste år på blandt andet flybilletter, er de fem rejsemål, danskerne søger mest i denne tid, alle i Vesteuropa, viser opgørelse fra rejsesøgemaskinen Momondo.

Storbyer som Paris, Malaga, London, Rom og Barcelona topper listen over danskernes mest populære europæiske rejsemål til årets påskeferie.

Det viser nye tal fra rejsesøgemaskinen Momondo. Momondo har hovedkontor i København, men drives af rejsesøgemaskinen Kayak, der er en del af hollandske Booking Holdings med blandt andet mastodonten Booking.com

I en pressemeddelelse skriver Momondo, at ”selvom priserne er højere i år, er der stadig flybilletter til overkommelige priser, hvis man vil på forårstur til en europæisk storby.

”Foråret og påsken er traditionelt set et af danskernes foretrukne tidspunkter for at rejse til europæiske storbyer, og det kan vi også se i danskernes søgninger i år, hvor Paris ligger i top. Mange danskere længes efter varme. Derfor ser vi mange søgninger til storbyer sydpå, såsom Malaga, Rom og Barcelona,” lyder det fra Momondo.

Dyrere flybilletter
Men priserne er højere, sammenlignet med tidligere år. Ifølge Momondo er prisen på flybilletterne omkring 78 procent højere i år sammenlignet med 2021 – og 30 procent højere i år sammenlignet med før corona.

”Lige nu kan man komme afsted i påsken for under 1.000 kroner til både Milano og Amsterdam. Vi kan se, at danskerne søger hyppigere efter flybilletter i øjeblikket,” siger Momondos talsmand i Danmark, Per Christiansen.

Gennem de seneste år er London faldet et par pladser ned, og i år er den blevet overhalet af Paris og Malaga på pladsen over mest søgte destinationer hos Momondo.

”Fra 2016 og frem til corona i 2020 lå London som nummer et, men over de seneste år er den faldet lidt i popularitet blandt danskerne. Det kan være fordi, at mange danskere har besøgt London flere gange og derfor kigger de nu mod andre storbyer og nye rejseoplevelser,” siger Per Christiansen.

Relaterede arikler:

Konkurrenceråd: Urimeligt høje valutatillæg i banker

Ny hjemmeside har 5.000 artikler fra rejsebloggere

De var danskernes rejsefavoritter i 2021

Danskerne vil helst til London og Spanien

DRF støtter kritik af rejseportaler