Metro-hul igennem til København H.

6735622-til-bt-arkiv-metro-metrobygger-1024x576Næsten en tredjedel af Cityringen, der skal stå klar i juli 2019, er nu boret ud. De 100 meter lange boremaskiner ’Eva’ og ’Minerva’ er i dag torsdag nået frem til Københavns Hovedbanegård.

Selv om en tredjedel er boret ud, går der stadig fire et halvt år, før det nye afsnit af hovedstadens Metro-system kan tages i brug og supplere den eksisterende Metro, som blev indviet i 2002, skriver avisen.dk.

pendlere, turister og besøgende i landets hovedstad kan suse rundt i byen i den nye metro, som skal supplere den eksisterende metrolinje, der blev indviet tilbage i 2002.

Byggeriet af Cityringen er fulgt op af stribevis af klager fra støjramte naboer til anlægsarbejdet. Det fik sidste vinter et politisk flertal på Christiansborg til at vedtage en nabopakke, så særligt udsatte kan blive genhuset eller få kompensation.

I august sidste år meddelte Metroselskabet, at Cityringen bliver forsinket omkring syv måneder og først er klar i juli 2019. Byggeriet bliver 1,2 milliarder kroner dyrere end oprindeligt beregnet.