MICE overhaler Cruise

Tre af DMC’s travle medarbejdere, Anne Winding, Aldis Gudmundsdottir og Patricio Sotomayor, tre nationaliteter på samme kontor.

REKORD: DMC koncernen runder for første gang et resultat på over 10 mio. kr. Med 60 procent af omsætningen på MICE og 40 på cruise. Det hjælper altid, når man har en Osama Bin Laden og 64 familiemedlemmer som kunder.

Af Ejvind Olesen

Efter starten som bureau i 1982 begyndte DMC, Destination Management Copenhagen. Tre år senere gjaldt det handling og servicering af krydstogter. Adm. direktør Jens Elers vidste fra sin tid som rejseleder og turistchef i København, hvad der lå af muligheder i den hastigt voksende krydstogtindustri.

Han har altid godt kunne li’ nye udfordringer. Efter nogle år med at finde glemte kufferter og arrangere spændende udflugter greb incoming business om sig med vægt på MICE og grupper.

Efter det nyeste årsregnskab kom han ud med et plus på 10,6 mio. kr. efter en omsætning på 160 mio. kr. Samtidig er MICE delen vokset, så det nu udgør 60 procent i det, der efterhånden er en rigtig global virksomhed. Fire datterselskaber i Norden, et i Chile og samarbejdspartnere i Finland, Grønland og Færøerne og et personale på 65 personer fra 26 forskellige nationer.

Krydstogtanløbene er dog ikke glemt. I sæsonen 2016 blev der håndteret ca. 500 anløb i de nordiske lande og Baltikum. I Chile har DMC 90 procent af markedet og 196 anløb fra oktober til april.  I den forløbne uge havde bureauet et krydstogt anløb med Princess på Påskeøen.

”I Norge har vi Viking Ocean Line som turoperatør med 17 ankomst og afgange til Bergen i løbet af sæsonen med spændende landarrangementer som for eksempel togrejsen mellem Oslo og Bergen,” siger Jens Elers, der deler sin tid mellem Chile og Danmark med hovedkontor i København.

Hvorfor har MICE nu overhalet krydstogterne?

”MICE strækker sig over hele året, og der er masser af spændende opgaver undervejs. Lad mig blot nævne et enkelt: Vi tog os af en saudi familie sidste år. Osama Bin Laden (et almindeligt navn i Saudi Arabien). Han var i Danmark med sønner og børnebørn (kun drenge) i alt 64 personer. De rejste gennem både Norge og Danmark i 18 dage. Var både i vildmarken ved Polarcirklen og på havet. En tur med mange operationelle udfordringer.

Det var heller ikke helt nemt, da vi engang havde tre grupper á 800 personer til gallamiddag i telt i haven på Sølyst. En opgave som krævede, at vi brugte alle overtalelsesevner, men endte med at blive en flot oplevelse.

Netop nu glæder vi os over succesen med hotelbelægningen i København, selv om det kan give os besværligheder i hverdagen med at skaffe plads. Men det er udfordringer og evnen til at finde løsninger, der giver det gode resultat,” slutter Elers, som er hjemme i Danmark i sommer. Det er trods alt varmere end i Chile, hvor det er vinter og ’kun’ 17-18 grader.