Middelhavet bliver et hit til sommer

0
Jesper Boas Smith sigter mod Middelhavet til sommer. (Foto Preben Pathuel)
Jesper Boas Smith sigter mod Middelhavet til sommer. (Foto Preben Pathuel)

CRUISE: Samtidig med, at kapaciteten vokser, holder amerikanske passagerer sig tilbage på grund af uroligheder. Det giver bekymringer i de store rederier, men kan blive til fordel for danske kunder, når de ledige pladser skal fyldes ud.

De færreste i Danmark ved mere om krydstogtmarkedet end direktør Jesper Boas Smith fra Travel House med både Bella Vista Travel og Profil Rejser. Efter at have overstået et iskoldt døgn med besøg i København af Queen Victoria, er han klar til at give sin vurdering af den kommende krydstogtsæson.

”De store rederier ser for tiden på den kommende sæson i Middelhavet. De rederier, der er afhængige af det amerikanske marked, er bekymrede over afgangene i det østlige Middelhav. Specielt på de afgange, der ligger mellem Istanbul og Athen. Både på grund af politisk uro i Tyrkiet og flygtningesituationen på nogle af de græske øer.

Derimod er de europæiske passagerer ikke nær så nervøse, og de vil givet benytte sig af nogle gode tilbud til at fylde skibene ud. Det er for sent for rederierne at ændre nu, men de er i gang med ændringer til 2017, fordi ca. 65 procent af kapaciteten traditionelt sælges til amerikanere.

På det amerikanske marked har der været udsalg fra medio november indtil i dag på krydstogter i en del af Middelhavet, og det er ikke gået godt.

Derfor må man forvente en del nye tiltag med rabatter bl.a. som frie pakker om bord med drikkevarer, fri wifi og lignende. Måske også på selve prisen.

Generelt ser jeg fortsat vækst i Danmark for krydstogter. Profil Rejser har haft ekstra fremgang efter overtagelsen af Escape/Scandinavian Cruise Center, og det ser ud til at fortsætte.

Hvad Bella Vista angår er fremgangen fra år til år konstant med basis i en lang række stamkunder. I dag er bureauet førende i Norden på ultra de luxe krydstogter.

Sammenlagt har bureauerne passeret en omsætning på tre cifret millionbeløb på krydstogter

Jeg sporer fortsat en større interesse hos danskerne for at komme på krydstogt og vælge mellem de rigtigt mange tilbud, der er på markedet,” slutter Jesper Boas Smith.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz