Milliarder af flysæder på indenrigsruter

Arkivfoto fra Sydney Lufthavn.

LUFTFART: Der udbydes i år på verdensplan 6,2 milliarder flysæder på alverdens indenrigsruter. USA er det største marked – men Australien har flest indenrigssæder pr indbygger, viser ny undersøgelse.

De 6,2 milliarder indenrigssæder på verdensplan i år er syv procent flere end sidste år. Indenrigsmarkedet i USA er det største med 15 procent af alle udbudte flysæder på indenrigsruter.

Men Australien er det land i verden med flest indenrigssæder til salg i forhold til indbyggertallet. Landet down under har i år i alt 3,2 indenrigssæder til hver af landets befolkning på 24,5 millioner. Australiens mest trafikerede indenrigsrute – Sydney-Melbourne – er verdens fjerdestørste flyrute med i antal sæder. I år er der 5,1 millioner sæder på ruten fordelt på 27.000 flyvninger, skriver hjemmesiden anna.aero i ny analyse.

Til sammenligning har USA 2,8 indenrigsflysæder til hver af indbyggerne. I den helt anden ende af denne skala er der i Indien i år 143 millioner indenrigssæder til landets befolkning på 1,3 milliarder. Det svar til cirka et sæde for hver 1.000 indere.

Omvendt er Kina, Indien og Indonesien landene med den største stigning i indenrigsflysæder i år sammenlignet med sidste år – så alle en stigning på omkring 15 procent. Næsten samme stigning blev noteret for det russiske marked.

I år er der, oplyser anna.aero, 918 millioner udbudte indenrigsflysæder i USA, 627 millioner i Kina og 145 millioner i Japan på tredjepladsen. Herefter følger Indien med 143,1, Indonesien med 142,7, Brasilien med 115, Australien med 79, Rusland med 68, Canada med 62,3 og Tyrkiet med næsten 62 millioner indenrigssæder i år.

33.000 flyvninger på én indenrigsrute
Opgørelsen fortæller også, at verdens største indenrigsrute er i Sydkorea – mellem hovedstaden Seoul Gimpo og Jeju med næsten syv millioner flysæder fordelt på 33.000 flyvninger. Bare i denne uge er der 623 flyvninger på strækningen.

Ingen europæiske lande på listerne
Der er ingen lande fra Vesteuropa på listerne over verdens største indenrigsmarkeder. Dels er landene i Europa ofte mindre i areal, dels har navnlig store dele af Vesteuropa et meget udbygget tognet.

De største indenrigsmarkeder for flyvninger i Europa er ifølge undersøgelsen Spanien, Italien, Tyskland, Frankrig og Storbritannien. Med undtagelse af Frankrig har de fire lande i år færre udbudte indenrigsflysæder i forhold til sidste år.

Relaterede artikler:

2016 godt år for indenrigsfly i USA

Kinesiske flyselskaber får flere langrutefly

Flest flyvninger mellem USA og Canada

x

Læs Også

Nordic Seaplanes udvider med rundflyvninger

Efter en kort vinterpause, hvor vandflyet har været til serviceeftersyn i Schweiz, starter, Nordic Seaplanes sæsonen den 20. februar.

Ny lounge i Københavns Lufthavn

Passagererne i lufthavnen kan nu vælge mellem otte lounger, den seneste er netop åbnet med plads til 61 gæster.

Lille fremgang i danske lufthavne

Der var sidste år samlet en procent flere afrejsende passagerer fra de danske lufthavne – det rakte dog til en ny rekord, viser statistik fra Trafikstyrelsen.

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Sidste år inddrog sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn blandt andet tusindvis af knive, dolke, sakse og legetøjsvåben fra passagerernes håndbagage.

Forventer færre flypassagerer i år

Efter et meget flot 2017 forudser Airports Council International en gennemsnitlig afdæmpning af væksten i år hos de europæiske lufthavne.

Fire millioner SAS-passagerer med eksterne flyselskaber

SAS-ruter fløjet af andre flyselskaber står for 27 procent af SAS’ samlede antal flyvninger, og de eksterne flyselskaber har også en rolle som 'forsøgslaboratorium'.