Milliarder af flysæder på indenrigsruter

Arkivfoto fra Sydney Lufthavn.

LUFTFART: Der udbydes i år på verdensplan 6,2 milliarder flysæder på alverdens indenrigsruter. USA er det største marked – men Australien har flest indenrigssæder pr indbygger, viser ny undersøgelse.

De 6,2 milliarder indenrigssæder på verdensplan i år er syv procent flere end sidste år. Indenrigsmarkedet i USA er det største med 15 procent af alle udbudte flysæder på indenrigsruter.

Men Australien er det land i verden med flest indenrigssæder til salg i forhold til indbyggertallet. Landet down under har i år i alt 3,2 indenrigssæder til hver af landets befolkning på 24,5 millioner. Australiens mest trafikerede indenrigsrute – Sydney-Melbourne – er verdens fjerdestørste flyrute med i antal sæder. I år er der 5,1 millioner sæder på ruten fordelt på 27.000 flyvninger, skriver hjemmesiden anna.aero i ny analyse.

Til sammenligning har USA 2,8 indenrigsflysæder til hver af indbyggerne. I den helt anden ende af denne skala er der i Indien i år 143 millioner indenrigssæder til landets befolkning på 1,3 milliarder. Det svar til cirka et sæde for hver 1.000 indere.

Omvendt er Kina, Indien og Indonesien landene med den største stigning i indenrigsflysæder i år sammenlignet med sidste år – så alle en stigning på omkring 15 procent. Næsten samme stigning blev noteret for det russiske marked.

I år er der, oplyser anna.aero, 918 millioner udbudte indenrigsflysæder i USA, 627 millioner i Kina og 145 millioner i Japan på tredjepladsen. Herefter følger Indien med 143,1, Indonesien med 142,7, Brasilien med 115, Australien med 79, Rusland med 68, Canada med 62,3 og Tyrkiet med næsten 62 millioner indenrigssæder i år.

33.000 flyvninger på én indenrigsrute
Opgørelsen fortæller også, at verdens største indenrigsrute er i Sydkorea – mellem hovedstaden Seoul Gimpo og Jeju med næsten syv millioner flysæder fordelt på 33.000 flyvninger. Bare i denne uge er der 623 flyvninger på strækningen.

Ingen europæiske lande på listerne
Der er ingen lande fra Vesteuropa på listerne over verdens største indenrigsmarkeder. Dels er landene i Europa ofte mindre i areal, dels har navnlig store dele af Vesteuropa et meget udbygget tognet.

De største indenrigsmarkeder for flyvninger i Europa er ifølge undersøgelsen Spanien, Italien, Tyskland, Frankrig og Storbritannien. Med undtagelse af Frankrig har de fire lande i år færre udbudte indenrigsflysæder i forhold til sidste år.

Relaterede artikler:

2016 godt år for indenrigsfly i USA

Kinesiske flyselskaber får flere langrutefly

Flest flyvninger mellem USA og Canada

x

Læs Også

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.

DRF vil ikke fraråde flyselskaber

Sidst på måneden har Fogedretten i Københavns Byret for første gang en inkassosag i Københavns Lufthavn mod et flyselskab, spanske Vueling, der ikke vil betale bøder for forsinkelser. Danmarks Rejsebureau Forening kigger på sagen.