Milliarder af flysæder på indenrigsruter

Arkivfoto fra Sydney Lufthavn.

LUFTFART: Der udbydes i år på verdensplan 6,2 milliarder flysæder på alverdens indenrigsruter. USA er det største marked – men Australien har flest indenrigssæder pr indbygger, viser ny undersøgelse.

De 6,2 milliarder indenrigssæder på verdensplan i år er syv procent flere end sidste år. Indenrigsmarkedet i USA er det største med 15 procent af alle udbudte flysæder på indenrigsruter.

Men Australien er det land i verden med flest indenrigssæder til salg i forhold til indbyggertallet. Landet down under har i år i alt 3,2 indenrigssæder til hver af landets befolkning på 24,5 millioner. Australiens mest trafikerede indenrigsrute – Sydney-Melbourne – er verdens fjerdestørste flyrute med i antal sæder. I år er der 5,1 millioner sæder på ruten fordelt på 27.000 flyvninger, skriver hjemmesiden anna.aero i ny analyse.

Til sammenligning har USA 2,8 indenrigsflysæder til hver af indbyggerne. I den helt anden ende af denne skala er der i Indien i år 143 millioner indenrigssæder til landets befolkning på 1,3 milliarder. Det svar til cirka et sæde for hver 1.000 indere.

Omvendt er Kina, Indien og Indonesien landene med den største stigning i indenrigsflysæder i år sammenlignet med sidste år – så alle en stigning på omkring 15 procent. Næsten samme stigning blev noteret for det russiske marked.

I år er der, oplyser anna.aero, 918 millioner udbudte indenrigsflysæder i USA, 627 millioner i Kina og 145 millioner i Japan på tredjepladsen. Herefter følger Indien med 143,1, Indonesien med 142,7, Brasilien med 115, Australien med 79, Rusland med 68, Canada med 62,3 og Tyrkiet med næsten 62 millioner indenrigssæder i år.

33.000 flyvninger på én indenrigsrute
Opgørelsen fortæller også, at verdens største indenrigsrute er i Sydkorea – mellem hovedstaden Seoul Gimpo og Jeju med næsten syv millioner flysæder fordelt på 33.000 flyvninger. Bare i denne uge er der 623 flyvninger på strækningen.

Ingen europæiske lande på listerne
Der er ingen lande fra Vesteuropa på listerne over verdens største indenrigsmarkeder. Dels er landene i Europa ofte mindre i areal, dels har navnlig store dele af Vesteuropa et meget udbygget tognet.

De største indenrigsmarkeder for flyvninger i Europa er ifølge undersøgelsen Spanien, Italien, Tyskland, Frankrig og Storbritannien. Med undtagelse af Frankrig har de fire lande i år færre udbudte indenrigsflysæder i forhold til sidste år.

Relaterede artikler:

2016 godt år for indenrigsfly i USA

Kinesiske flyselskaber får flere langrutefly

Flest flyvninger mellem USA og Canada

x

Læs Også

Sun-Air klar til de næste 40 år

Danske Sun-Air har 18. maj reception for kunder og forretningsforbindelser i Billund sit nye hovedkontor, der åbnes af tidligere transportminister. Samtidig fejres 40 års jubilæum.

SAS bøjer sig for pres fra Kina

Kina har meddelt 36 flyselskaber at de skal skrive at Taiwan hører under Kina. Det har blandt andet fået SAS til at ændre information på sin hjemmeside.

Lapland-lufthavne udvides til to millioner passagerer

Lufthavnene i Rovaniemi, Kittilä og Ivalo i Finsk Lapland skal både udvides og moderniseres på grund af et stærkt stigende antal turister.

Air India roser Wonderful Copenhagen

Det indiske Star Alliance-medlem, der på fredag øger betjeningen af København, roser WoCo for turistorganisationens marketingkampagner målrettet indiske turister fra New Delhi-området.

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Der er nye interkontinentale ruter på vej til København samt udvidelser på flere eksisterende. I årets første kvartal udgjorde rejsende på langruterne 13,5 procent af lufthavnens samlede antal passagerer.

Københavns Lufthavn fik første A350-rute

Grevinde Alexandra indviede onsdag Cathay Pacifics nye rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn, alle håber at forbindelsen bliver helårlig.