Hertz i blandt andet USA er i kontrolleret betalingsstandsning, men opererer stort set som normalt. I Norden ejes franchisen til Hertz af Volvo. Arkivfoto fra Hertz Global Holdings.

Milliardlån til økonomisk trængte Hertz

Hertz har siden maj været i kontrolleret betalingsstandsning. Nu har biludlejningsgiganten fået et overlevelseslån i USA på ti milliarder kroner. I Norden ejes Hertz Biludlejning af Volvo.

Hertz Global Holdings, der også har varemærkerne Dollar og Thrifty, gik i kontrolleret betalingsstandsning i maj i år, det såkaldte Chapter 11. Og i arbejdet med atter at komme på fode, har Hertz nu sikret sig et lån på 1,65 milliarder dollars, cirka 10,4 milliarder danske kroner, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

I en børsmelding skriver Hertz, at pengene skal bruges til at købe nye biler til sin udlejningsflåde samt generel arbejdskapital til at dække en række forskellige udgiftsområder.

USA’s biludlejningsselskaber køber under normale omstændigheder cirka ti procent af de nye biler i USA, sidste år købte Avis, Enterprise, Hertz og de andre 1,7 millioner nye biler, skrev CNN i maj.

I starten af marts havde Hertz solgt 41.000 af sine biler i USA og 13.000 i Europa i de lande, hvor Hertz selv ejer biludlejningsselskaberne.

Tillid til Hertz’ omstrukturering
Forleden skrev Bloomberg, at når Hertz kan sikre sig kæmpelånet, er det tegn på, at långiverne har tillid til Hertz’ plan for omstrukturering og til at biludlejningsgiganten kan tilbagebetale de mange penge.

Sidste år omsatte Hertz-koncernen på verdensplan for næsten ti milliarder dollars. Men Hertz har i flere år kørt med underskud, sidste år var det 58 millioner dollars. De tre seneste regnskabsår har Hertz haft underskud på i alt 356 millioner dollars. Samtidig har Hertz en gæld på næsten 19 milliarder dollars, og problemer med at betale af på gælden har været med til at bringe Hertz i sit nuværende økonomiske uføre.

Ifølge det oplyste, har Hertz til senest 1. august næste til at være klar med en omorganiseringsplan så koncernen kan komme ud af den kontrollerede betalingsstandsning. Ifølge Hertz har koncernen 8.300 udlejningsstationer i 146 lande verden over, heraf cirka 25 i Danmark.

Volvo ejer Hertz i Norden
Konkursbeskyttelsen dækker USA, men påvirker ikke Hertz i Norden. I Danmark ejes franchiserettighederne til Hertz Biludlejning af First Rent a Car Denmark, et 100 procent ejet datterselskab af Volvo Cars AB. First Rent a Car Denmark er en del af en nordisk gruppe.

Hertz Biludlejning i Norden forsikrede i maj, at trods Chapter 11 i USA er det business as usual.

Hertz blev grundlagt i Chicago i 1918 af Walter Jacobs, der i 1923 solgte firmaet til John Hertz som omdøbte det til hans navn. Hertz har gennem årene været ejet af det store pladeselskab RCA, flyselskabet United Airlines og senest af bilfabrikken Ford, der i 2005 solgte Hertz til en række investeringsselskaber.

Relaterede artikler:

Hertz Danmark gør kendt profil til ny direktør

Danskerne lejer flere biler denne sommer

Hertz i konkursbeskyttelse i USA