Mange amerikanere tager chancen og kører eller flyver her i thanksgiving-perioden for at være sammen med den nære familie. Arkivfoto fra Transportation Security Administration.

Millioner af amerikanere flyver under Thanksgiving

Selv om USA’s sundhedsmyndigheder opfordrer amerikanerne til at rejse mindst muligt under den igangværende thanksgiving-periode, flyver millioner stadig for at spise kalkun med familien.

Nogle amerikanske flyselskaber har indsat ekstra indenrigskapacitet for at klare den øgede efterspørgsel her i Thanksgiving-perioden, hvor mange amerikanere traditionelt rejser for at være sammen med resten af familien. Det kan være personer, der stammer fra et sted i landet, men som bor, arbejder eller studerer et andet sted.

De amerikanske sundhedsmyndigheder, CDC, Centers for Disease Control and Prevention, har ellers kraftigt opfordret til, at man ikke rejser for at samles om kalkunen.

Og som optakt til thanksgiving-perioden skrev Los Angeles International Airport forleden i et tweet: “Hvis du ikke behøver at rejse, så lad være. Men skal du rejse, så bær mundbind og hold mest mulig afstand til dine medrejsende.”

Over én million flypassagerer
Avisen USA Today skriver, at alene i sidste weekend havde USA’s lufthavne over én million flypassagerer om dagen, der er kun sket få gange, siden coronavirussen brød ud i marts.

Flyselskaber melder om væsentligt færre rejsende i thanksgiving-perioden end sidste år, men stadig er mange millioner på farten. Det amerikanske FDM, AAA (American Automobile Association) har forudsagt, at cirka 50 millioner amerikanere (cirka én ud af syv) i år vil rejse kortere eller længere strækninger under thanksgiving.

Sidste år var der 26 millioner passagerer i USA’s lufthavne i 11-dages perioden med thanksgiving. Fordi det er for usikkert at vurdere, hvor mange der flyver i år, har brancheforeningen Airlines for America ikke noget konkret bud på årets antal flypassagerer i denne periode.

50 millioner rejser under thanksgiving
Det formodes dog, at søndag i denne uge bliver thanksgiving-periodens travleste når de mange amerikanere rejser tilbage fra ferien med familien.

USA er det land i verden, der er hårdest ramt af coronakrisen med blandt andet over en kvart million døde indtil nu. Eksperterne frygter at rejser gennem landet under krisen vil være med til at sprede virussen yderligere og unødvendigt.

Kan man ikke blive hjemme, så anbefaler CDC at de rejsende under transporten medbringer deres egen mad, drikkevarer, bruger engangsbestik, at thanksgiving-middagen så vidt muligt holdes udendørs og at for eksempel maden kun øses op af én person.

Relaterede artikler:

”Wow, der er godt nok mange flypassagerer”

Forbruger Europa advarer om rejsebookingsider

Langsom dansk coronatest forsinkede luksusrejse