Min nat med flade Anna

Ejvind Olesen.

WEEKENDKLUMME: Kan det mon være inspiration for danske hoteller, selv om det kan medføre pinlige forvekslinger for personalet, som på et hotel i Madrid?

Af Ejvind Olesen

Da jeg for nogle år siden netop var checket ind på et kendt business hotel i Madrid, studerede jeg som sædvanligt informationsmaterialet på skrivebordet. Orienterede mig og ringede ned til receptionen:

”Jeg vil gerne have flade Anna sendt op til mig.”

”Undskyld hr. Hvad mener De?”

”Ja, tykke Maria er ikke rigtigt noget. Fylder for meget.”

”Jeg forstår ikke rigtigt. Det er et ærbart hotel. Men, jeg hjælper Dem gerne med at skaffe en dame. Officielt må jeg ikke, men det kunne vi jo nok finde ud af.”

”Hør nu her. Det er jeres puder, jeg taler om.”

”Undskyld, undskyld. Det tænkte jeg slet ikke på. Der er normalt ingen gæster som bruger navnene. Det er bare noget, vi har fundet på i stedet for at give dem numre.

Jeg kunne godt have sagt, at så har I også selv bedt om at blive misforstået, men det gjorde jeg ikke.

Den slags misforståelser risikerer et hotel, når man har et såkaldt pudeprogram. I Madrid havde de oven i købet lagt en brochure med navne på puderne med foto.

Jeg kunne vælge mellem er flad pude ved navn Anna og en mere fyldig samt en hårdt pumpet Sofia. Og tre-fire andre varianter, som jeg ikke husker navnene på.

Når det nu dukker frem i erindringen, er det fordi, vi i sommer boede på et godt og smukt beliggende Hotel Skanderborg Park, hvor noget af det første jeg bemærkede var, at man havde en brochure med et pudemenu liggende på værelset. Dog uden navne på puderne!

”Vi så det på et andet hotel, vi besøgte og synes det er en sjov ide,” sagde receptionisten i Skanderborg. ”Vi har de forskellige puder i udvalg, hvis du ønsker at bytte.”

Jeg har senere erfaret, at der er flere danske hoteller, som tilbyder gæsterne at vælge mellem forskellige hovedpuder i et ’pudeprogram’ og kom så også til at tænke på Hotel Bella Sky og den nu nedlagte kvindeetage.

Hvad kunne det ikke være blevet til, hvis puderne havde pigenavne. I ligerettens navn var der så også kommet krav om en tyk Børge eller en slim line Rudolf pude.

Den debat har vi da heldigvis undgået – indtil videre.

God weekend!

x

Læs Også

Solnedgang og dessert på slots- og badehoteller

Man skal ikke altid tro, at man bliver omgivet af luksus, fordi et hotel reklamerer med det. Netop nu gentager TV2-stationerne deres serie med slotshoteller og badehoteller akkompagneret af kritikløse livsstilseksperter.

Er SAS nu attraktiv nok til at få friere?

Det var flyselskabet ikke for fire år siden, da formand Fritz Schur i en konsolideringstid i luftfart drog den konklusion. Men med formandsskiftet til marts, bliver det ikke ham, der skal føre til brudeskamlen, om overhovedet nogen.

Kvalitet som bundskraber og laveste fællesnævner?

Endnu et stort flyselskab vælger umagelige stole med lodret ryg som en konsekvens af lavere billetpriser. Hvornår skal vi stå op, så man sparer stolene?

Der er brug for gode idéer i dansk indenrigstrafik

Regeringen har lagt op til lavere afgifter på de danske indenrigsruter, som til gengæld skal binde Danmark tættere sammen. Der er behov for at tænke nyt og ikke bare sætte billetpriserne ned.

Når et rejsebureau sætter ræven til at vogte gæs

Metaforer fra dyreriget passer glimrende, når man lukker firmaer som AirHelp ind i folden i stedet for at løse problemerne selv. Kan BCD tjene to herrer?

Vore naboer vilde med danske hotdogs

Man kan godt få en hel del ud af at studere Visit Denmarks Imageanalyse om turisternes forventning om dansk gastronomi lige fra røde pølser til finkulinariske oplevelser. Norge topper med roserne til dansk mad på ferien.