Min nat med flade Anna

Ejvind Olesen.

WEEKENDKLUMME: Kan det mon være inspiration for danske hoteller, selv om det kan medføre pinlige forvekslinger for personalet, som på et hotel i Madrid?

Af Ejvind Olesen

Da jeg for nogle år siden netop var checket ind på et kendt business hotel i Madrid, studerede jeg som sædvanligt informationsmaterialet på skrivebordet. Orienterede mig og ringede ned til receptionen:

”Jeg vil gerne have flade Anna sendt op til mig.”

”Undskyld hr. Hvad mener De?”

”Ja, tykke Maria er ikke rigtigt noget. Fylder for meget.”

”Jeg forstår ikke rigtigt. Det er et ærbart hotel. Men, jeg hjælper Dem gerne med at skaffe en dame. Officielt må jeg ikke, men det kunne vi jo nok finde ud af.”

”Hør nu her. Det er jeres puder, jeg taler om.”

”Undskyld, undskyld. Det tænkte jeg slet ikke på. Der er normalt ingen gæster som bruger navnene. Det er bare noget, vi har fundet på i stedet for at give dem numre.

Jeg kunne godt have sagt, at så har I også selv bedt om at blive misforstået, men det gjorde jeg ikke.

Den slags misforståelser risikerer et hotel, når man har et såkaldt pudeprogram. I Madrid havde de oven i købet lagt en brochure med navne på puderne med foto.

Jeg kunne vælge mellem er flad pude ved navn Anna og en mere fyldig samt en hårdt pumpet Sofia. Og tre-fire andre varianter, som jeg ikke husker navnene på.

Når det nu dukker frem i erindringen, er det fordi, vi i sommer boede på et godt og smukt beliggende Hotel Skanderborg Park, hvor noget af det første jeg bemærkede var, at man havde en brochure med et pudemenu liggende på værelset. Dog uden navne på puderne!

”Vi så det på et andet hotel, vi besøgte og synes det er en sjov ide,” sagde receptionisten i Skanderborg. ”Vi har de forskellige puder i udvalg, hvis du ønsker at bytte.”

Jeg har senere erfaret, at der er flere danske hoteller, som tilbyder gæsterne at vælge mellem forskellige hovedpuder i et ’pudeprogram’ og kom så også til at tænke på Hotel Bella Sky og den nu nedlagte kvindeetage.

Hvad kunne det ikke være blevet til, hvis puderne havde pigenavne. I ligerettens navn var der så også kommet krav om en tyk Børge eller en slim line Rudolf pude.

Den debat har vi da heldigvis undgået – indtil videre.

God weekend!

x

Læs Også

Ingen journalister inviteres for deres blå øjnes skyld

Naturligvis forventer værten da noget til gengæld, men en seriøs virksomhed ved også, at det kan gå galt, og at man ikke er sikret en femstjernet anmeldelse af en rejse på forhånd.

Derfor er IAG interesseret i Norwegian

Hvad i alverden vil briterne med et flyvende underskud som Norwegian? Det er der mange gode svar på, alt imens aktiekursen på det norske selskab fortsat stiger.

Jeg ville aldrig rejse langt uden bagage

Måske koster det 500 kr. eller mere at få sin rullekuffert med på en flyvning over Atlanten, men det skal ikke afholde mig fra at have noget med, som gør min ferie eller forretningsrejse komplet. Uanset hvad flyselskaberne finder på.

Hvordan får man en turistambassadør til over 600 kr. i minuttet?

Naturligvis tjener Messi kun det store beløb på fodboldbanen, men hvad skal han lave som turistambassadør? Og hvad mener FN med begrebet ansvarlig turisme. Er det også at hælde nogle ud af en by, fordi de fylder for meget?

“Der kan jo ske så meget på et år”

Hvad enten man skal til koncert eller på krydstogt skal man efterhånden reservere et år forud, og flere andre i rejsebranchen følger godt med. Men hvor bliver de mange penge af undervejs?

Herlig forårsdag for SAS

Når der i dag i Stockholm er generalforsamling i SAS har der sjældent været en bedre stemning. Selv om både formand og næstformand træder tilbage, er økonomi og markedssituation så god, at selv pensionerede chefer har glemt at alting bare var bedre i gamle dage.