Min nat med flade Anna

Ejvind Olesen.

WEEKENDKLUMME: Kan det mon være inspiration for danske hoteller, selv om det kan medføre pinlige forvekslinger for personalet, som på et hotel i Madrid?

Af Ejvind Olesen

Da jeg for nogle år siden netop var checket ind på et kendt business hotel i Madrid, studerede jeg som sædvanligt informationsmaterialet på skrivebordet. Orienterede mig og ringede ned til receptionen:

”Jeg vil gerne have flade Anna sendt op til mig.”

”Undskyld hr. Hvad mener De?”

”Ja, tykke Maria er ikke rigtigt noget. Fylder for meget.”

”Jeg forstår ikke rigtigt. Det er et ærbart hotel. Men, jeg hjælper Dem gerne med at skaffe en dame. Officielt må jeg ikke, men det kunne vi jo nok finde ud af.”

”Hør nu her. Det er jeres puder, jeg taler om.”

”Undskyld, undskyld. Det tænkte jeg slet ikke på. Der er normalt ingen gæster som bruger navnene. Det er bare noget, vi har fundet på i stedet for at give dem numre.

Jeg kunne godt have sagt, at så har I også selv bedt om at blive misforstået, men det gjorde jeg ikke.

Den slags misforståelser risikerer et hotel, når man har et såkaldt pudeprogram. I Madrid havde de oven i købet lagt en brochure med navne på puderne med foto.

Jeg kunne vælge mellem er flad pude ved navn Anna og en mere fyldig samt en hårdt pumpet Sofia. Og tre-fire andre varianter, som jeg ikke husker navnene på.

Når det nu dukker frem i erindringen, er det fordi, vi i sommer boede på et godt og smukt beliggende Hotel Skanderborg Park, hvor noget af det første jeg bemærkede var, at man havde en brochure med et pudemenu liggende på værelset. Dog uden navne på puderne!

”Vi så det på et andet hotel, vi besøgte og synes det er en sjov ide,” sagde receptionisten i Skanderborg. ”Vi har de forskellige puder i udvalg, hvis du ønsker at bytte.”

Jeg har senere erfaret, at der er flere danske hoteller, som tilbyder gæsterne at vælge mellem forskellige hovedpuder i et ’pudeprogram’ og kom så også til at tænke på Hotel Bella Sky og den nu nedlagte kvindeetage.

Hvad kunne det ikke være blevet til, hvis puderne havde pigenavne. I ligerettens navn var der så også kommet krav om en tyk Børge eller en slim line Rudolf pude.

Den debat har vi da heldigvis undgået – indtil videre.

God weekend!