Mindeord

Henrik Fuglsang, adm. direktør i Nyhavn Rejser, skriver mindeord om Mamette Lagoni:

 

Mamette Lagoni begyndte i branchen i British Airways i 1967. Efter bl.a. at have arbejdet i BA, i det daværende Rejsecenteret og hos Senior Rejser, kom hun i 1995 til Nyhavn Rejser som bureauets femte medarbejder. Hun har i alle årene sat sit eget, dejlige præg på vores dagligdag og udvikling.

 

Med sin store branche- og livserfaring har hun ved siden af jobbet som rejsekonsulent, været mentor og ’Mor’ for en lang række af de mange medarbejdere, der siden kom til Nyhavn Rejser.

 

Mamette blev i al kærlighed kaldt ’Mama Lagoni’, for hun var verdens bedste bedstemor og teamets hyggemor – der kunne simpelthen ikke tændes nok stearinlys i verden.

 

Den personlige favoritrejse var tre uger i Caribien eller Mexico kombineret med et krydstogt, for som hun sagde: ”Jeg vil opleve noget, og det er da skønt, når andre forkæler dig og rydder op efter dig.”

 

’Mama Lagoni’ var et fantastisk menneske, fyldt med en stor passion for at rejse og for at nyde det liv, der nu er slut. Hun opbyggede helt naturligt et nært forhold til sine kunder, der nød godt af hendes viden om bl.a. krydstogter, Caribien og Mexico.

 

Mamette Lagoni var en kær kollega, som vil blive savnet meget.

 

Æret være hendes minde!

Skrevet af Redaktionen

Mindeord

Født i Viby J. og uddannet som navigatør i Canada, arbejdede han i flyvevåbnet i nogle år, blandt andet på Catalina fly i Grønland.  I starten af 60’erne forsatte han som navigatør i Danmarks første charterflyselskab , det nystartede Flying Enterprise, der  senere i 1965 blev overtaget af rejsekongen Simon Spies og omdøbt til Conair.  

 

E.H., som han altid blev kaldt, var i nogle år trafikchef i Conair, før Simon Spies headhuntede ham i 1969 som direktør i Spies Rejser og medlem af direktionen.   Nogle af hans kerneområder var den overordnede planlægning og udnyttelse af flykapacitet, og han var kendt internationalt som en stilfærdig , men knalddygtig forhandler af kontrakter inden for luftfart og rejsebranchen.  

 

Han var en ægte pioner i charterflyvningens barndom og var også ansvarlig for at åbne nye destinationer, blandt andet Portugal og Gambia allerede i begyndelsen af 70’erne. 

 

Den ”grå eminence” blev E.H. kaldt, og han holdt sig bevidst udenfor mediernes søgelys, der var stærkt fokuseret på den farverige indehaver af Spies Koncernen. Han var den diskrete højre hånd, særdeles omkostningsbevidst, ordholdende og bund reel, en egenskab som hans medarbejdere og Simon Spies værdsatte.  Han forlod Spies koncernen i 1990.  De sidste år tilbragte han i Quebec i Canada.

 

Jacqueline Jensen

Skrevet af Jacqueline Jensen

Mindeord

”Det var et stort chok, da jeg fik opkaldet fra Sascha med det meget triste og sørgelige budskab, at torsdag formiddag Bo dagen før så pludseligt og uventet var afgået ved døden i Wien undervejs på rejse til Ljubljana.

 

Jeg kan føre mit venskab med Bo tilbage til november 2001, hvor vores lille jyske dialoggruppe var foreslået udvidet til udover ”den jyske mafiaogså at inkludere nogle af de mindre erhvervsrejsebureauer fra hovedstadsområdet af Cimm Barslev fra SAS.

 

Dette skulle så indledningsvis prøves af i Beijing, og det blev en minderig tur, både fordi det var en rigtig god tur, men også fordi turen blev grundstenen for den gruppe af mindre erhvervsrejsebureauer, som siden har holdt sammen og har kaldt os ”De Uafhængige” og dermed har dannet rammen for mange gode venskaber.

 

Bo har lige fra starten og igennem alle årene siden været en vigtig del af vores gruppe. Dette med et engagement, med et ønske og en vilje til samarbejde og udveksling af viden og erfaringer, som jeg har sat rigtig stor pris på.

 

Men allermest har Bo jo bidraget med sin tilstedeværelse, sit nærvær og sit dejlige og aldrig svigtende gode humør. Bo har altid prioritet vores rejser, møder og andet samvær og i en travl kalender fundet tiden og haft lysten til at deltage så at sige hver eneste gang, der har været kaldt til samling.

 

I fremtiden skal vi så mødes uden Bo, det bliver svært og et rigtigt stort savn for os alle.

 

Mine tanker i disse dage går først og fremmest til Andrea og Nikolaj som har mistet en fantastisk mand og far, men også til Sascha og alle kollegaerne i JTB Denmark, der ikke bare har mistet deres chef, men også en god ven og kollega.

 

Æret være Erling Bo Pedersens minde.”

Skrevet af Peter Kjærgaard Jensen

Mindeord

Vores kære far, Vang Aage Wichmann, sov ind onsdag aften, den 5. januar. Far var et fantastisk menneske som elskede rejsebranchen af hele sit hjerte. Selv efter han gik på pension, fulgte han branchen tæt.

Vang Aage Wichmann grundlagde Øster Lindet Rejser i 1972, hvor det startede med busrejser til Harzen og Gardasøen. Op gennem 1980’erne og 1990’erne voksede busrejsemarkedet eksplosivt – og store rejsemål som Jugoslavien og Spanien fyldte godt på programmet.

I gennem et helt årti var Vang Aage Wichmann et vellidt og aktivt medlem af Danmarks Rejsebureau Forening – hvor han i en årrække var formand for busfraktionen.

 

Vi savner ham – Æret være hans minde.

 Lis og Kirsten Wichmann

Skrevet af Redaktionen

Mindeord

Det er med stor sorg, at jeg må meddele at vores gode ven og kollega Jørgen Vestergaard Jakobsen mandag den 22/11 er afgået ved døden i en alder af kun 53 år.

Jørgen var på arbejde hele mandagen, fejlede ikke noget og var i et forrygende humør. Efter at være kommet hjem  til Struer sidst på eftermiddagen gik han i kælderen for at klæde om til en løbetur, men her blev han ramt af en blodprop i hjertet og Jørgens liv stod ikke til at redde.

Jørgen Vestergaard Jakobsen har arbejdet i rejsebranchen siden han i 1977 startede som elev i  Benns Rejser i Holstebro. Afbrudt af et par år først i 80’erne med sommerhusudlejning hos Kalmargården i Bramminge fortsatte Jørgen sit virke i Benns Rejser frem til efteråret 2000, hvor han blev ansat i Holstebro RejseCenter.

Jørgen har i de senere år beskæftiget sig meget med salg af rejser til Thailand, en feriedestination som stod hans hjerte nært og det var ham en stor glæde at dele hans begejstring for dette rejsemål med vores kunder.

En anden af Jørgens store interesser har været løb og ikke mindst maratonløb og i den forbindelse har Jørgen i en årrække beskæftiget sig med maratonrejser til nær og fjern, bl. a. i succesfuldt samarbejde med Dagbladet Holstebro Struer om deres projekt "avismaraton".

Det er en stille dag i Holstebro RejseCenter og det er svært for os at se fremtiden i møde uden Jørgen, som har været os alle en god kollega og ven, for mig personligt et venskab gennem mere end  40 år.

Jørgens alt for tidlige bortgang bliver et stort savn for os i bureauet samt hos samarbejdspartnere og kunder, men vores tanker i disse timer går først og fremmest til familien, hustruen Lena, de to døtre Charlotte, Carina og deres kærester samt lille Mathias, det barnebarn Jørgen havde den store glæde at blive Morfar til for knap et år siden.

Æret være Jørgens minde.

Peter Kjærgaard

Holstebro RejseCenter

Skrevet af Peter Kjærgaard

Mindeord

Århus Charter er i dyb sorg, da vi alt for tidligt har mistet vores allerkæreste Merete Breth Klausen.

Merete har siden Århus Charter startede i 1988 gjort en kæmpe indsats både som direktionssekretær og personalechef for at ’vi altid skulle være de bedste’. Når vi så vandt vores fine rejsepriser, var Merete altid meget stolt og glad og sagde ’Som man sår, høster man’.

 

Merete var en helt speciel person. Alle, der har kendt hende, mærkede altid hendes nærvær og glæde. Hun var et overskudsmenneske og havde en dybde som ganske få. Merete satte altid andre i fokus, både vores medarbejdere hjemme og i udlandet, til hvem hun hver uge sendte respons og personlige opmuntringer.

 

I Meretes nærvær var vi altid glade, det var så stor en fornøjelse, hun havde sine meningers mod og havde styr på alt og alle. I salget var hun også formidabel. Hun kendte vores destinationer, hoteller og værter til mindste detalje, hvilket fremgår af vores katalog, som Merete tog stor del i med hendes evne til at mestre sproget.

 

Vi nød hver dag fra morgenstunden godt af Meretes menneskelige og faglige egenskaber, når vi i fællesskab skulle tage små og store beslutninger. Merete havde sine små livsvers næsten hver dag, som hun bad os tænke over, hvilket gjorde os alle lidt klogere på livet. Den største beundring vi har for Merete, var den måde hvorpå hun var mor for Victor, som nu i en alder af 14 år ikke vil opleve at få sin mor ved sin side i livet, det giver os en stor sorg. Vi sender mange tanker til Victor, Niels, Anette og Meretes mor Ingrid.

 

Vi vil savne dig, Merete, det bliver meget meget tomt i vores hverdag på Århus Charter.

 

I dyb sorg.

 

Jette, Ulla, Erwin og alle i Århus Charter

Skrevet af

Mindeord

Henning arbejdede i luftfartsbranchen lige siden han startede som elev i SAS i Århus. Via daværende Swissair kom han til KLM, hvor han i mange år var ’Mr. KLM’ i Vestdanmark. Efter at hans job, som led i rationalisering i KLM, blev nedlagt, fulgte han stadig med i luftfart, og ikke  mindst ruten Billund-Amsterdam, som han, bl.a., i tæt samarbejde med Maersk Air i Vestdanmark, havde sin store andel i, at ruten idag er den den største direkte rute fra Jylland.

 

Udover luftfart var Hennings store interesse travsporten – og han var medejer af hesten ’Just Fly KLM’. Den løb iøvrigt på Billund Trav i går aftes.

 

Henning efterlader sig hustruen Bente, der ligesom den ældste søn Bo er i rejsebranchen. Desuden den yngste søn Steen samt 4 børnebørn.

 

Henning Møller bisættes fra Skjoldhøjkirken i Tilst ved Århus lørdag den 2.august kl 11.00.

 

Æret være hans minde

 

Steffen Riiskjær

 

Skrevet af Flemming Juul

Mindeord

Vores fantastiske rejseleder og veninde Inga Overgaard er alt for tidligt afgået ved døden søndag den 15. juni som følge af en tragisk faldulykke. Faldet skyldtes sandsynligvis et ildebefindende.

 

Inga har været rejseleder i over 40 år og har et stort netværk i branchen. Hun startede hos Spies på Mallorca, hvor hun elskede at feste med gæsterne og fik smag for den store verden. Hun har rejst mange steder i verden, og hendes favoritter var Egypten, Mexico, Peru og Brasilien.

 

Inga var til det allersidste et livstykke, en glad, positiv og meget kærlig person, som vi er mange, der kommer til at savne.

 

Bisættelsen finder sted fra Solbjerg Kirke, Howitzvej 34, på Frederiksberg lørdag den 21 juni kl. 14

 

Æret være hendes minde.

 

Vennerne hos Stjernegaard Rejser

Skrevet af webredaktionen