Mindre benplads hos BA

LUFTFART: British Airways vil fra næste år proppe flere stole ind i sine 86 Airbus A320 og A321. Ifølge engelske medier betyder det mindre benplads end hos Ryanair.

Der bliver fra næste år lidt mindre benplads på British Airways 68 Airbus A320 og 18 A321. BA har flere versioner af A320 med plads til fra 144 til 177 passagerer, mens der ifølge selskabets hjemmeside er plads til op til 205 rejsende i BA’s A321.

British Airways vil ikke oplyse, hvor mange ekstra sæder, selskabet vil have ind i de to Airbus-typer, der flyver engelsk indenrigs samt europæiske ruter.

Ifølge avisen The Express drejer det sig om to ekstra stolerækker, i alt 12 ekstra flysæder. Talsmand for BA siger til avisen, at sædeforøgelsen sker for at holde prisen på flybilletter nede.

Den kommende pladsreduktion hos BA er kun en tomme, 2,5 cm. Selskabet går dermed fra 30 til 29 tommer på de to flytyper.

Men, skriver avisen, dermed vil BA have mindre benplads end en af storkonkurrenterne, Ryanair, der i snit har 30 tommers benplads på sine fly.

Omvendt kommer BA med 29 tommer på samme niveau som en anden stor konkurrent, Easyjet, og vil også have samme benplads som familiemedlemmerne i IAG, International Airlines Group, irske Aer Lingus og de to spanske flyselskaber, Iberia and Vueling.

Hannah Maundrell, chefredaktør for money.co.uk, siger i kommentar til den mindre benplads hos BA: “BA spiller et farligt spil, hvis det direkte prøver at konkurrere med lavprisselskaberne. BA skal sælge sig på bedre service end lavprisselskaberne og ikke gå på kompromis med kvaliteten.”

For at spare på sine korte langruter til f.eks. New York begyndte British Airways sidste efterår at affodre sine economy-gæster med chokolade – før fik de to måltider.

Den forringede service på economy gælder BA-flyvninger på under syv timer, som f.eks. mellem London og New York.