Mindste emirat viste flaget

Repræsentanterne fra Ajman fotograferet i går af Joachim Klintfält.

TURISME: Turistmyndighederne fra Ajman, det mindste af de syv emirater i De forenede arabiske Emirater, UAE, har i disse dage skandinavisk roadshow. Det håber næste år på 25 pct. flere nordiske turister.

Første stop var i går i København, hvor repræsentanter fra Ajman først besøgte rejsebureauerne Discovery Travel og Nyhavn Rejser, inden der i aftes var workshop for ca. 35 rejsebureauagenter fra København og Sydsverige. I dag fortsætter turneen i Oslo inden der i morgen sluttes af i Stockholm.

Ajman, der udtales Azman og som er ca. halvt så stor som Bornholm, ligger nord for emiratet Sharjah, som det nærmest er vokset sammen med. Og syd for Sharjah er UAE’s finansielle knudepunkt, emiratet Dubai.

Ajman har ikke eget flyselskab, men behøver det formentlig næppe, da Emirates fra Dubai er under en times kørsel væk – og Emirates flyver dagligt mellem Dubai og Københavns Lufthavn. Endda med verdens største passagerfly, en Airbus A380 med plads til 615 passagerer.

Ved sammenkomsten i går var der ud over repræsentanter fra Ajmans turistmyndigheder også personale fra UAE’s ambassade i København samt Emirates.

En af Ajmans repræsentanter på roadshowet er Yamina Aoucher, direktør for turistudvikling og marketing hos Ajmans turistmyndigheder, hvis officielle hjemmeside er: ajman.travel

Hun sagde til standby.dk i forbindelse med workshoppen: ”Med al respekt for Dubai har vi meget bedre sandstrande. I årets første halvår har vi haft 1.700 danske ankomster, 3.400 fra Sverige og 1.200 fra Norge. Vores skandinaviske gæster er i snit op til seks dage i Ajman.”

Ajmans højsæson er fra oktober til påske. I denne periode er gennemsnitstemperaturen 25 grader. Emiratet har 3.300 hotelværelser, på navnlig de 5-stjernede hoteller serveres alkohol – og det er OK at kvindelige turister har bikini på stranden, samt at de ikke skal bære slør.

30 pct. billigere end Dubai

Det var anden gang i år, at et emirat fra UAE havde turist-workshop i København – tidligere i år var bl.a. turistchefen for Ras Al Khaimah i København, hvor han bl.a. sagde: ”Vi er typisk 30 pct. billigere end Dubai,”.

Mens UAE’s kommercielle hovedstad og største by er Dubai er regeringsbyen Abu Dhabi, også navnet på det arealmæssigt største af de syv emirater.

Aviareps, der har arrangeret det igangværende roadshow i Skandinavien for Ajman, repræsenterer i Norden bl.a. typisk flyselskaber – disse er f.eks. Bangkok Airways, China Southern, israelske El Al, Malaysia Airlines og Ukraine Airlines.