Mit rejseliv på nettet

Ejvind Olesen

Ejvind Olesen

WEEKENDKLUMME: Livet er forunderligt. Hver morgen når jeg åbner min computer, har jeg nu i et halvt år, som det første fået dagens bedste tilbud fra Civitavecchia i Rom og i Gråsten. Og nu kan jeg komme på luksusophold med halvpension en uge i Tyrkiet for det samme som en enkelt nat på Ruths Hotel i Skagen. Min sjæl, hvad vil du mere?

Af Ejvind Olesen

Booking.com og jeg er ikke nære venner, men vi er heller ikke fjender. Vi har ganske flygtigt været i kontakt med hinanden. To gange i forbindelse med en enkelt overnatning på vej til et krydstogt fra havnebyen i Rom. Og en enkelt gang, da jeg fik lidt bondeanger over ikke at have været i Gråsten siden jeg som 15-årig var på cykeltur Danmark rundt. Hvilket jeg blev mindet om, da jeg så at Prins Joachim havde solgt sit slot. Og derfor lige et kort øjeblik afsøgte hotelmarkedet.

Siden da har Booking.com lokket mig hver eneste dag, når jeg åbner min computer. ”Last minute-tilbud”. ”Fik Civitavecchia din rejsefeber til at stige? Så bør du se tilbud på …Gråsten…”.

Der er det ved Civitavecchia (1.200 kr. for en taxa fra Roms internationale lufthavn), at det trods alt er en havneby. Vel havde vi dejligt vejr, men om det ligefrem fik min rejsefeber til at stige og desperat vente på at komme til Gråsten, er måske så meget sagt.

Nu tror min ven Booking.com så, at det er de to eneste steder i verden, jeg drømmer om at besøge. Og minder mig om det hver eneste dag. I går var prisen i øvrigt i Civitavecchia nede på 298 kr. for et dobbeltværelse i udmærket hotel med morgenmad, mens det billigste i Gråsten var 485 kr.. Men jeg blev alligevel rådet til at tage Benniksgaard Hotel i standard dobbeltværelse til 1.079 kr.

En anden af mine computervenner er vores næsten navnebroder TakeOffer, men den har jeg dog selv bedt om. Her så jeg blot i går den voldsomme forskel mellem priserne i Danmark og i udlandet for to tilbud (og det var tilbud), som lå ved siden af hinanden på hjemmesiden.

Det ene om en lørdag eller en søndag nat på Ruths Hotel i Skagen med morgenmad og to retters middag (ikke gourmet) og en enkelt drink – to personer 2.800 kr. Overfor et tilbud om en uge på fem stjernet de luxe ophold i Tyrkiet med halvpension, velkomstdrink og en heldagsudflugt for 2.990 kr. for to personer. Formentlig et helt tilfælde, at de stod over for hinanden, men alligevel. Det satte tanker i gang om danskernes valgmuligheder.

Jeg tror mine venner i Civitavecchia savner mig mere end de gør i Gråsten. Alligevel kan det godt være jeg først kommer til Gråsten. Det er også nemmere at udtale.

God weekend