Mobning blandt SAS kabinefolk

SAS-cabin-crew-300x259Mobning, diskriminering og sexchikane – arbejdsklimaet for SAS kabinepersonale i Stockholm er dårligt ifølge en ny undersøgelse.

Arbejdsmiljøundersøgelsen blev gennemført i juni og viser ifølge Aftonbladet, at 170 af de 387 SAS-ansatte kabinefolk, der svarede på spørgeskemaundersøgelsen, har følt sig diskrimineret, 109 har oplevet mobning, mens 38 har følt sig udsat for sexchikane.

Nogle af de berørte har kommenteret undersøgelsen: ”En del af kabinepersonalet forsøger at tilpasse sine ferier og fridage for at slippe for at arbejde sammen med visse arbejdsledere” – ”Jeg tror, det er en speciel situation på vores arbejdsplads, da det ofte er kvinder, der er mål for sexchikane og mobning” – ”Problemet har været omtalt flere gange tidligere, men ofte er den, som har påpeget problemet blevet udpeget som overfølsom og er blevet hånet af arbejdsledere”.

Henrik Edström, pressansvarlig hos SAS, siger, at selskabet ser med stor alvor på problemet, og at man har nul-tolerance for denne type problemer, som skal studeres nærmere i løbet af efteråret.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.