Morten Balk skifter topjob

Morten Balk, til venstre, ved Lufthansa Gruppens julekomsammen i december sidste år på Hotel Kong Arthur i København. Foto: Preben Pathuel.

Morten Balk, til venstre, ved Lufthansa Gruppens julekomsammen i december sidste år på Hotel Kong Arthur i København. Foto: Preben Pathuel.

LUFTFART: Chefen for Lufthansa Gruppen i Danmark har opsagt sin stilling for at blive landechef for stort, fremadstormende flyselskab.

46-årige Morten Balk er senest 1. april ny landechef for Emirates i Danmark – stillingen blev ledig da Teddy Zebitz i starten af i år blev ny adm. direktør for det danske flyselskab Jet Time.

Indtil Lufthansa har ny landechef i Danmark, er senior key account manager hos Lufthansa, Ulrik Gylstorff, konstitueret landechef.

Lufthansa Gruppen tæller ud over Lufthansa, Austrian, Brussels Airlines og Swiss. Gruppens selskaber har næsten 400 flyvninger om ugen til og fra Danmark og omsætter for over en milliard kr. om året på det danske marked.

Morten Balk indgav sin opsigelse i mandag og informerede også sine kolleger. Herefter blev han fritstillet, men vil hjælpe med praktiske ting.

”Jeg afleverede min opsigelse i mandags, og når man skifter til lederstilling hos et konkurrerende flyselskab, stopper man naturligvis med det samme. Sådan er det,” sagde Morten Balk i går til standby.dk

Morten Balk startede som trainee hos SAS i 1987, så fulgte fire år som sælger i Lufthansa, fire år hos Thai Airways inden han i 1999 blev salgschef hos Finnair.

I 2005 blev Morten Balk landechef hos Austrian og i 2010 også nordisk chef for flyselskabet. I 2012 afløste han John Nielsen, der skulle pensioneres, som chef for Lufthansa Gruppen i Danmark.

”Det har været fantastisk rejse med først Austrian og siden Lufthansa Group. Jeg forlader et super team i Danmark,” siger Morten Balk og tilføjer: ”Jeg har fået det berømte tilbud, man ikke kan sige nej til. Jeg kan prøve noget nyt, og det glæder jeg mig rigtig meget til. Emirates bliver en kæmpe udfordring, hvor Emirates jo siden december sidste år flyver sin daglige rute med verdens største passagerfly, en Airbus A380 med 615 passagersæder.”

Morten Balk fik i slutningen af sidste år henvendelsen om han kunne være interesseret i Emirates-jobbet. Han kunne bl.a. rådspørge Terje Grue, der inden han blev chef for Emirates i Norge var landechef for Lufthansa Gruppen i det norske. Terje Grue har siden Teddy Zebitz stoppede været chef for Emirates i Danmark. Emirates skal ikke have ny salgschef, som afløser for Henrik Lund, der stoppede i maj sidste år – og som nu er ny nordisk salgschef for det græske Star Alliance-medlem, Aegean Airlines.

”Det har været grundig proces med Emirates med mange møder. Jeg har mødt Emirates chef for Europa og deres personaledirektør,” siger Morten Balk og tilføjer: ”Jobbet tiltaler mig, Emirates dobbeltdækkeren A380 går med nærmest fulde huse hver dag fra Københavns Lufthavn. Jeg glæder mig til at møde de nye kolleger. I mit nye job får jeg ansvar for alle ben hos Emirates i Danmark, ud over salgsafdelingen også Emirates team i lufthavnen og luftfragtafdelingen.”

Morten Balks kontrakt med Emirates kom på plads for under en uge siden – selskabet har 27 ansatte i Danmark.

I mail til Lufthansas samarbejdspartnere skrev Gabriel Leupold, chef for Lufthansa Group i Norden og Baltikum, i går bl.a: ”På vegne af Lufthansa og mig selv ønsker jeg Morten alt det bedste for fremtiden og takker for hans arbejde og vigtige indsats for Lufthansa Group de seneste 11 år. Jeg håber snart at kunne præsentere hans efterfølger.”