Münchens lufthavn bliver endnu større

München lufthavn fly Lufthansa

München lufthavn fly Lufthansa

LUFTFART: Sidst i april åbner ny satellit-finger ved Terminal 2 i Münchens Lufthavn med kapacitet til 11 mio. årlige passagerer.

München, Europas 7.-største lufthavn, får snart plads til flere rejsende. Sidste år havde lufthavnen ved Bayerns hovedstad tæt på 41 mio. passagerer.

Den nye satellit ved lufthavnens Terminal 2 står nu til at åbne den 26. april, oplyser Lufthansa. Satellit-fingeren giver plads til yderligere 11 mio. rejsende om året og samlet vil Terminal 2 nå en kapacitet til 36 mio. årlige passagerer.

Ligesom det var tilfældet med selve Terminal 2, er satellit-fingeren opført og finansieret 60 pct. af selve München Lufthavn, mens Lufthansa står for resten. Efter Frankfurt er München største lufthavn for Lufthansa.

Satellitten, der får 27 gates, har ingen adgang for publikum – kun passagerer kan komme til den. Der er check-in i Terminal 2 fulgt af sikkerhedskontrol, inden rejsende fra Terminal 2 tager underjordisk tog til satellitten, som naturligvis har masser af butikker og spisesteder.

Fra Københavns Lufthavn flyver Lufthansa fire gange på hverdage og SAS tre til München – ruten har over 400.000 årlige passagerer. Fra 25. marts i år begynder hollandske Transavia også at flyve fra München til København – der bliver op til seks ugentlige afgange.

München betjenes også fra Billund, hvor danske Sun-Air har rute med to afgange på hverdage samt en om søndagen.

Lufthavnen i München har i øvrigt planer om at bygge sin tredje start- og landingsbane. Lufthavnen har snart brugt sin kapacitet – sidst år var der atter over 40 mio. passagerer, men allerede i år 2025 forventes 58 mio.

”Lufthansa har selvfølgelig mange danske passagerer, der rejser videre ud i Europa eller verden fra vores store hub i München. Men selve München er også en populær gateway til skiområderne i Alperne, som citybreak by for en forlænget weekend, der er oktober-festen osv. Men lufthavnen er også et stort trafikknudepunkt ud i verden, og i sommersæsonen har Lufthansa mange destinationer som vi kun betjener ud af München,” siger landechef for Lufthansa-gruppen i Danmark, Morten Balk, til standby.dk