Fuglsøcentret er blandt andet kendt som Danmarks største private koncertspillested udenfor København. Pressefoto: Fuglsøcentret.

Musikalsk hotel- og kongrescenter vil udvide for millioner

Kommer de nødvendige tilladelser vil Fuglsøcentret på Djursland bruge millionbeløb på at øge både antallet af hotelværelser og kapaciteten til publikum ved sine koncerter cirka 25 procent.

Mens hotel- og kongrescentret Fuglsøcentret i dag har 160 hotelværelser med plads til 550 overnattende når alt er i brug, er der planer om at udvide med cirka 25 procent. Også koncertsalen skal udvides til cirka 25 procent flere publikummer end det i dag er tilladt.

Begge projekter kræver dog nødvendige myndighedsgodkendelser, oplyser Fuglsøcentrets administrerende direktør siden 2013, Peter Brinks, til STANDBY.dk

Fuglsøcentret havde sidste år i alt omkring 80.000 gæster til koncerter, 100 private fester, møder og konferencer samt overnattende gæster. Antallet af overnattende gæster kan ikke stige meget mere, men Peter Brinks forventer i år at Fuglsøcentret samlet får besøg af 120.000 til sine mange arrangementer, offentlige som private.

”Vi vil gerne have omkring 40 hotelværelser mere, nogle skal have en højere standard end hvad vi i dag kan tilbyde. Tegningerne er klar, det samme er investeringen på omkring 20 millioner kroner, nu venter vi bare på tilladelserne,” siger Peter Brinks og tilføjer:

”Kommer tilladelserne snart på plads, kan de nye værelser stå klar i slutningen af næste år.”

Direktøren forventer, at Fuglsøcentret, der ligger en times kørsel fra Aarhus og tæt på Nationalpark Mols Bjerge, i år når en samlet omsætning på over 35 millioner kroner, en stigning på cirka 15 procent fra sidste år. Og at der bliver overskud.

Masser af musik
Fuglsøcentret er blandt andet kendt som Danmarks største private koncertspillested udenfor København. Der er årligt omkring 50 koncerter.

På plakaten i år er blandt mange andre Hardinger Band lørdag i denne uge, fulgt gennem året af Sko/Torp, Michael Learns to Rock, Procol Harum, Dr. Hook, Birthe Kjær, Kim Wilde, Søs Fenger, Rugsted & Kreutzfeldt, Boney M, Lis Sørensen, Dodo & The Dodo’s og Johnny Logan.

Der kommer i snit 5-600 publikummer til koncerterne – men med de helt store navne er der fuldt hus, omkring 950. ”Vi har gennem årene set en voldsom fremgang i antal solgte koncertbilletter – og vores egne indtægter på dette område voksede da vi fik vores egen billetportal,” siger Peter Brinks og tilføjer:

”Vi må i dag maksimalt have 950 stående publikummer til koncerterne. Men fordi dette er et klart vækstområde for os, har vi planer om at kunne udvide kapaciteten – det kræver også flere nødudgange.

Får vi de nødvendige tilladelser til at udvide, kan vi have plads til cirka 25 procent flere koncertgæster. Dermed kan vi øge indtægterne og dermed tiltrække endnu større internationale musiknavne end vi gør i dag,” siger Peter Brinks, der tidligst forventer at udvidelsen vil være klar næste år. Dette års koncertprogram er på plads. Peter Brinks forventer indenfor et par måneder at offentliggøre omkring fem store engelske kunstnere der kommer til Fuglsøcentret i 2020.

Relaterede artikler:

Energisk hoteldirektør runder 50

Show fra Cirkusbygningen til Aalborg

Dubai-lufthavn får Hard Rock Cafe