Musikken spiller atter årets Skagen Festival fra 4. til 7. juli – festivalen regnes som Danmark ældste af sin art og giver omsætning på cirka 90 millioner kroner. Foto: Skagen Festival.

Musikfestival giver millionomsætning

”Events som Skagen Festival er ekstremt vigtige for byen, for i sidste ende handler det om arbejdspladser,” siger turistdirektør. Skagen Festival regnes som Danmarks ældste af sin slags.

Nye beregninger fra VisitDenmark og Turisthus Nord viser, at Skagen Festival skaber en markant meromsætning i Skagens butikker, restauranter og overnatningssteder.

”Events som Skagen Festival er ekstremt vigtige for byen, for i sidste ende handler det om arbejdspladser,” siger René Zeeberg, direktør i Turisthus Nord, der tæller kommunerne Skagen, Sæby og Frederikshavn.

Fra 4. til 7. juli spiller musikken igen ved Skagen Festival, som den har gjort det siden 1971. Skagen Festival er dermed Danmarks ældste musikfestival, og er gennem årene kun vokset sig større og større til nu fire hovedscener og en række afledte musikevents i Skagen, hedder det i pressemeddelelse.

I år har festivalen 83 koncerter, der er solgt 10.000 billetter, og der deltager gæster og musikere fra 21 nationer.

”Vi har med Skagen Festival et signaturevent, og begivenheden er blevet et ’brand’ i skandinavisk topklasse,” siger René Zeeberg og fortsætter:

”Men færre tænker måske over, hvor stor en økonomisk betydning, Skagen Festival spiller for byen. De mange frivillige, der knokler med at få afviklet festivalen, er nemlig ikke kun med til at skabe en stor musikoplevelse for de mange gæster, de er også med til at skabe arbejdspladser.”

Festival giver omsætning på 90 millioner kroner
Den netop udgivne analyse ’Turismens økonomiske betydning i Danmark’ fra VisitDenmark viser, at en kulturturist, der besøger en kystdestination, i gennemsnit bruger 750 kroner i døgnet på overnatning, forplejning, fornøjelser og så videre.

Med 30.000 gæster i løbet af de fire festivaldage viser Turisthus Nords beregninger, at Skagen Festival giver en total meromsætning i byen på op mod 90 millioner kroner.

”Det er store tal, men det bekræfter den fornemmelse, vi har haft i mange år. Bag de flotte tal gemmer der sig også en beskæftigelsestilvækst på cirka 110 årsværk, da der ifølge VisitDenmark skabes 1,26 årsværk for hver million i turismeomsætning. Dermed er Skagen Festival også en jobskaber,” siger René Zeeberg.

Vigtigt med frivillige
Bag festivalen står en frivillig koordinationsgruppe, som arbejder ulønnet 365 dage om året, og under selve festivalen hjælper 650 frivillige med til at få alt til at lykkedes.

”Men det hele bygger på frivilligt engagement. Frivillighed blomstrer af lyst og dør af pligt, og derfor er det også utroligt vigtigt, at det lokale erhvervsliv i Skagen bakker op omkring de frivilliges arbejde,” siger René Zeeberg.

Relaterede artikler:

Skagen passerer milliardbeløb i turismeomsætning

Nye regnemetoder ændrer dansk turismestatistik

Direktør forlader ikonisk dansk badehotel