Næsten 90 procent bestiller flymad hos Spies

Så er der serveret hos Spies på Thomas Cook Airlines (Foto: Preben Pathuel).

Halvdelen af dem, der ikke bestiller, ville gerne, hvis flymaden var mere luksuspræget, og det bliver den så på visse langruter – serveret på porcelæn og med kød fra økologisk slagter og brød fra Lagkagehuset. – Maden skal krydres mere.

Flymaden er generelt ikke noget at skrive hjem om, selv om der findes hæderlige undtagelser. Og selv om der hos mange flyselskaber er sket en klar forbedring det seneste par år – væk fra de våde eller stenhårde sandwich.

Thomas Cook Airlines Scandinavia har altid ligget højt på skalaen, angiveligt fordi turarrangørerne er parat til at betale. Nu har Spies Rejser spurgt godt 8.000 i selskabets rejsepanel, hvorfor de bestiller flymad.

Svarerne er såmænd ikke noget særligt. Dog siger 34 procent, at det er en del af oplevelsen, mens 15 procent måske lige så godt kunne have fået en sandwich. Deres svar er: ”Jeg vil ikke risikere at blive sulten”.

Det er til gengæld bemærkelsesværdigt at et sted mellem 85 og 90 procent på en flyvning bestiller mad på flyrejsen. Det blev ca. 2.225.000 måltider i fjor, og 10 procent børnemenuer mellem 2 og 11 år.

Thomas Cook Arlines har i år givet kvaliteten endnu et nøk opad. Således kommer pålæg fra den økologiske slagter Hanegal ved Silkeborg og boller og rugbrød fra Lagkagehuset.

Siden efteråret har man også budt på luksusbrunch på visse flyvninger med fire retter på porcelænsservice til 195 kr.

Smager flymad overhovedet af noget? Det spørgsmål stilles ofte.

Kommunikationschef Torben Andersen forsøger sig med et svar:

”Videnskabelige studier viser, at den tørre luft til en vis grad sløver smagsløgene og duftesansen. Derfor har vi forstærket vores brug af krydderier. Det giver en bedre smagsoplevelse og højere karakterer på skalaen, hvor vi nu er oppe på 4,2 på en skala til 5,” siger han.