Nedtur for Kenya Airways

1

kenya airways, boeing b777-300 ERLUFTFART: Ebola, terrorisme og dårligt vækstklima får skylden for rekordtab på årsresultatet i det afrikanske selskab, hvor Air France-KLM er medejer.

Det har ikke været noget let år at drive luftfartsselskab i Kenya, og resultatet for Kenya Airways er også blevet derefter. Tabet på bundlinjen er steget fra sidste års 48 mio. dollars til 293 mio. i år.

Resultatet er så alarmerende, at den kenyanske regering overvejer at gribe ind – tilsyneladende uden helt at vide hvordan. Flyselskabet blev privatiseret i 1996, og regeringen har i dag 28 procent med bl.a. Air France-KLM som medejer.

Flyselskabets ledelse oplyser i forbindelse med regnskabet, at en række uheldige sammenfald har været medvirkende til det dårlige resultat. En investering i fem Boeing 787 Dreamliners samtidig med Ebola udbrud og terror i regionen har været alvorlige udfordringer for økonomien. Trusler og historier om terror har været stærkt medvirkende til fald i turismen til landet.

Der vil i nær fremtid blive ført forhandlinger om et nyt lån på 200 mio. dollars samtidig med en rekonstruktion af selskabet.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Nedtur for Kenya Airways"

Notify of
avatar
peter Eigil Pedersen
peter Eigil Pedersen
At Kenya Airways har et problem skal der ikke herske tvivl o, Men det er meget vigtigt at understrege at der på intet tidspunkt har været udbrud af ebola i regionen. Det er meget kedeligt at der ikke er mere opmærksomhed på geografien I Afrika. Ebola var i vest Afrika. Liberia, Guinea og Sierra Leone. Fra de tre lande er afstanden til Kenya længere end til f.eks. London og Madrid og Paris. Jeg er selv bosiddende I Kenya, og i perioden med Ebola oplevede vi at Kenya blev fravalgt som ferie destination på grund af ebola som alene skyldes mediernes… Read more »
wpDiscuz