Ruths Hotel i Gl. Skagen er for mange højborgen under den såkaldte Hellerup-uge, uge 29. Arkiv-Linkedinfoto fra Ruths Hotel.

Nets: Uge 29 påvirket af Tour-sejr og Hellerup-ugen

Kategorierne ”underholdning og attraktioner,” ”hoteller” og ”flyselskaber og rejsebureauer” havde alle fremgang i Uge 29 sammenlignet med ugen før. Det viser Nets’ ugentlige business-barometer.

Hver uge kommer Nets.dk, den italiensk-ejede nordiske udbyder af elektroniske betalingsløsninger, med opgørelse af forbruget fra danske brugere af Dankortet og internationale betalingskort fordelt på 24 kategorier. Ligeledes registrerer Nets, når udenlandske kreditkort fra turister og forretningsfolk svinges i Danmark.

Dermed har Nets et datagrundlag om den aktuelle omsætning baseret på data fra virksomheder med en indløsningsaftale med Nets.

Nets Danmarks ugentlige Market Insight viser omsætningen i Danmark via køb med kreditkort – private som firmakort – i 24 varegrupper og sammenlignes med ugen forinden.

De nyeste Nets-tal gælder sidste uge, uge 29, fra mandag den 18. juli til i søndags, den 24., dagen hvor Jonas Vingegaard vandt årets Tour de France.

Jonas Vingegaard og Hellerup-ugen
I sine kommentarer til kreditkortforbruget i Danmark i uge 29 skriver Nets blandt andet:

”At vi for første gang i 26 år kunne se en dansker på toppen af podiet i Paris i den gule trøje, samme uge som der var en historisk stor Vikinglotto-gevinst, gav en stigning på 74,2 procent i fysisk handel i kategorien ”Digitale services, spil, streaming og gambling” sammenlignet med ugen inden.”

På Nets’s opgørelse var der i uge 29 sammenlignet med uge 28 fremgange i kategorier med relevans for rejsebranchen ”Underholdning og attraktioner” samt i mindre grad for ”Hoteller” samt ”Flyselskaber og rejsebureauer.”

Kun seks af de 24 kategorier i Nets’ opgørelse viste fremgang i uge 29 i forhold til uge 28.

Nets skriver også om Uge 29: ”Det er svært at sige ”uge 29” uden også at sige ”Skagen”. Uge 29 er ugen, hvor indbyggertallet i Skagen stiger fra 8.000 til 50.000.

Ser vi på forbruget i Frederikshavn Kommune, som Skagen ligger i, ser tallene noget mere festlige ud, end de gør overordnet for hele landet: ”Barer & vinhandlere” +69,5 procent, ”Spisesteder” +17,2 procent og ”Hoteller” +10,6 procent i forhold til uge 28,” oplyser Nets.

Hele Nets’ ”Statistik om danskernes forbrug” for Uge 29 kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Stigende forbrug på danske hoteller og attraktioner

Svært at arrangere grupperejser til Tour de France

Garantifond: Rejsebureauer skal ikke stille dobbeltgaranti

Rejsebureauer kan droppe samarbejde med Nets