Nordisk trekløver intakt hos SAS

Fritz Schur.

Fritz Schur.

LUFTFART: Bestyrelsesformand Fritz Schur fortsætter, og det samme gør hans to kolleger fra Sverige og Norge efter generalforsamlingen i går. I fremtiden skal aktionærerne en tur til Stockholm, hvis de vil overvære generalforsamlingen i flyselskabet.

Da dramatikken var på sit højeste for SAS` overlevelse som skandinavisk selskab i november, stod formanden Fritz Schur fra Danmark ulasteligt sammen med Jacob Wallenberg fra Sverige og Dag Mejdell fra Norge.

De var en overgang hårdt angrebet for den uforsonlige – men åbenbart nødvendige – linje fra nogle personalegrupper. På den anden side set var næppe tvivl om at lige netop de tre var i stand til at sikre både den politiske og økonomiske opbakning.

I går blev de alle tre genvalgt ved generalforsamlingen i Stockholm. Forudbestemt, som det var, selv om de alle tre på et tidspunkt legede med tanken om at stoppe. Helt enige var de heller ikke udadtil i november. Fritz Schur har været indstillet på at sælge, eller i det mindste fusionere, mens Wallenberg med de stolte familierelationer til SAS så ud til at være mest tilhænger af fortsættelsen med det nuværende ejerskab.

Alligevel har de nu valgt at fortsætte endnu et år for at føre den vedtagne plan helt igennem i samarbejde med direktionen.

Fritz Schur sagde efter vedtagelsen af spareplanen i november bl.a: ”Planen har netop som formål at udvikle SAS, så selskabet i fremtiden kan vokse og styrke sin position. Men for at kunne skabe vækst skal SAS også tjene penge. Planen viser vej for, hvordan SAS kan styrke sin position som førende selskab i Skandinavien.”

Aktionærerne kan nu drømme sig tilbage til dengang, der var generalforsamling i alle tre lande – med tilhørende godbidder og en læskedrik. I fremtiden må også danske aktionærer en tur til Stockholm. De seneste års elektroniske kontakt til hoteller i de tre hovedstæder spares væk. Der er heller ikke i år udbytte, men aktionærerne kan glæde sig over stigende kurser i den senere tid.

Om der bliver rabat på flybilletterne for at overvære generalforsamlingen – for slet ikke at tale om fribilletter – forlyder der ikke noget om. Gæt selv. Der er store chancer for at gætte rigtigt.