Nordjyderne er mest gæstfri

Nordjyder er mere gæstfri end de øvrige danskere. Det viser en undersøgelse foretaget af Kompas Kommunikation for VisitNordjylland blandt 1.858 danskere fra hele landet.

Mange tager i år på efterårsferie til Nordjylland, og det skyldes ikke kun den smukke nordjyske natur og regionens stolte madtraditioner. Langt de fleste danskere mener nemlig, at man i Nordjylland bliver mødt med langt mere gæstfrihed og et højere serviceniveau end i resten af landet.

Over halvdelen af danskerne (55%) peger således på Nordjylland som landets mest gæstfrie region, hvilket langt overgår landets øvrige regioner. Kun 3% peger på hovedstadsregionen som værende mest gæstfri, og 4% mener, at man i Region Sjælland møder landets største gæstfrihed. 18% peger på Region Midtjylland, mens 21% mener, at sønderjyderne og fynboerne fra Region Syddanmark er mest imødekommende overfor gæster.

Også serviceniveauet er helt i top på de nordjyske hoteller, feriecentre og restauranter. 50% af danskerne mener, at Nordjylland har landets højeste serviceniveau, hvilket igen placerer den nordjyske region langt foran resten af landet, mens Region Sjælland ligger helt i bund med kun 7% af danskernes stemmer.

”Det betyder rigtig meget for os, at folk føler sig velkomne i vores region. Mange nordjyske virksomheder lever at turisme, og derfor er det vigtigt at være imødekommende og at holde et højt serviceniveau, så gæsterne bliver ved med at vende tilbage år efter år. Så vi er meget glade for at høre, at danskerne betragter Nordjylland som den mest gæstfri region i Danmark,” siger Sisse Wildt, marketingchef for VisitNordjylland.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.