Nordmænd vælger Nordjylland

stena-lineTURISME: Når nordmænd skal holde ferie i Danmark, vælger de ofte Nordjylland. Færgetrafikken mellem Frederikshavn og Oslo er stigende.

Færgetrafikken mellem Norge og Danmark har været stigende over sommeren. I juni, juli og august har antallet af personbiler været en procent højere end forventet, og de kommende måneder lover endnu bedre. Allerede nu er der fire procent flere bookinger end forventet.

”Vi har altid rejst meget internt i Skandinavien, og med det høje niveau for færgetrafikken i højsommeren 2016 ser det ud til at ske i endnu højere grad end tidligere. Vi ser også en overvægt i, at flere nordmænd rejser til Danmark end omvendt, og her er mange af de danske familieattraktioner i spil,” siger Stena Lines linjechef for ruten Frederikshavn-Oslo, Johan Edelman til TV2nord.

Han forklarer, at især familieparker og legelande er populære hos nordmændene. Hos danskerne er det især den norske natur og muligheden for at stå på ski, der trækker.

En analyse fra VisitDenmark fra 2016 viser, at nordmændene er svært glade for Danmark som feriedestination. Kun deres eget land er mere attraktivt som destination frem for Danmark.

Analysen viser samtidig, at nordmændene især forbinder Danmark med smukke strande og imødekommende mennesker, og så er Danmark det sted, hvor nordmændene finder den højeste livskvalitet – bortset fra i deres eget hjemland.