Norsk avis: Dueholm opgav at overbevise ny koncernchef

John Dueholm.

Danske John Dueholm, som en kort overgang var adm. direktør i SAS, kom i foråret sidste år med forslag, som til forveksling lignede det, der nu er vedtaget. Nytiltrådte Richard Gustafson ville ifølge avisen ikke være med – og sagde også nej til det samme sidste efterår.

Den norske Finansavisen bragte i mandags i stort opsat artikel under overskriften: ”Sagde nej til kriseplan” med underrubrikken: SAS chef Rickard Gustafson blev forelagt kriseplanen for 15 måneder siden, men sagde blankt nej.

Den norske avis, som er en af de få i Sverige og Norge, der følger SAS tæt, fastslår, at vicepræsident John Dueholm og marketingdirektør Robin Karmark i to omgange sidste år foreslog den nye præsident Rickard Gustafson i hovedtræk den spareplan, som nu er vedtaget. Men Gustafson afviste og ville holde sig til sin egen plan.

Dueholm og Karmarks plan gik ud på følgende:

1: Centraliser administrationen i Stockholm.

2: Sælg SAS Ground Handling.

3: Piloter og kabineansatte må 15 procent ned i løn og op med produktiviteten.

4: Dele af pensionsforpligtelserne må udredes.

Kun på et vigtigt punkt var der en klar afvigelse. De ville ikke sælge norske Widerøe. Noget som fortsat diskuteres meget i Norge. Det er en god forretning og et populært norsk indenrigs flyselskab.

Den norske erhvervsminister har for nylig udtalt: ”Jeg ville ønske, vi ikke behøvede at sælge Widerøe. Vi gør det kun for at få en tiltrængt øget likviditet.”

Uenigheden kom, fortsat i følge avisen, til at betyde, at Robin Kamark sagde op og John Dueholm gik på pension.

Finansavisen har gravet yderlige og mener at vide, at SAS-styret aldrig blev underrettet om splittelsen i ledelsen.

John Dueholm ønsker ikke at kommentere. Han glæder sig blot over den aftale, som nu er kommet hjem.

standby.dk. har ikke haft mulighed for at afprøve påstanden hos hverken formanden eller Rickard Gustafson. Finansavisen har heller ikke fået kommentarer.