Norsk rederi skaber 300 nye danske arbejdspladser

Stavangerfjord, foto: Oddgeir Tørresdal.

Stavangerfjord, foto: Oddgeir Tørresdal.

FÆRGEDRIFT: Fjord Line søger medarbejdere til den anden af rederiets to nye færger – Bergensfjord – der fra april næste år vil sejle fra Hirtshals til Stavanger og Bergen samt mellem Hirtshals og Langesund.

”Vi søger 300 medarbejdere det kommende halve år,” siger Gert Balling, direktør for Fjord Line i Danmark, til nordjyske.dk

I annonce i Nordjyske Stiftstidende opslår rederiet i første omgang 200 stillinger i land i Hirtshals og om bord på færgen Bergensfjord. Planen er at ansætte de første 100 i januar, yderligere 110 i marts og 100 i april.

”Vi griber det an på samme måde som ved bemandingen af Stavangerfjord,” siger Gert Balling. Da rederiet søgte 200 medarbejdere til Stavangerfjord, modtog det næsten 6.000 ansøgninger.

Norske Fjord Line vil betjene ruterne mellem Danmark og Norge med to nye færger. Den anden af de to, 170 meter lange MS Bergensfjord, er søsterskib til MS Stavangerfjord, der er leveret til det norske rederi og kom i drift i maj. Begge færger har over 300 kahytter, restauranter og en taxfree butik – ligesom de tilbyder kursus- og konferencefaciliteter. Hvert skib har plads til 1.500 passagerer og op til 600 personbiler, busser og lastbiler.