Norske SAS-piloter strejker fra torsdag

SAS-piloternes norske forhandlingsledere mener, at arbejdsgiveren fører sig frem med ’herskertaktik’. Mæglingen mellem piloterne og SAS fortsatte på overtid efter fristen udløb natten til mandag, men i morges kom sammenbruddet.

I første omgang blev det varslet, at to piloter fra Norsk Flygerforbund og Parat går i strejke mandag. Torsdag vil alle andre norske SAS-piloter følge efter, oplyser fagorganisationen Parat til dn.no.

LO-forbundet Norsk Flygerforbund og Parat-foreningen SAS Norge har mæglet på piloternes vegne med SAS som modpart. Jens Lippestad, forhandlingsleder for Norsk Flygerforbund, siger, at SAS har vist en manglende vilje til at komme piloterne i møde. Han kalder arbejdsgiveren ’arrogant’.

”SAS kunne have undgået en strejke, hvis de havde givet os samme betingelser, som vores kolleger i Danmark og Sverige, med nationale tilpasninger. Det er stærkt provokerende. Vi kan ikke acceptere denne del- og hersk-taktik fra SAS”, sier Jens Lippestad i en pressemeddelelse.

Heller ikke Jan Levi Skogvang, leder for SAS-piloterne i Parat, er imponeret over forhandlingsprocessen. Han er åben for at sætte sig til nye forhandlingsrunder, hvis det dukker et ’anstændigt tilbud’ op.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.