Norwegian dropper Frankfurt – åbner på Berlin

Norwegian oplyser sjældent, at selskabet vil åbne ny rute – hvorefter den ikke bliver noget. Men 13. september udsendte lavprisselskabet pressemeddelelse om, at ”for at imødekomme stigende efterspørgsel fra erhvervsrejsende åbner Norwegian 3. november mellem København og Frankfurt med seks ugentlige fly.”

 

Men interessen for den nye rute var overskuelig, for i går kom det frem, at Norwegian har skrottet planen om at åbne på Frankfurt. Norwegian undlod at udsende pressemeddelelse om dette.
Omvendt lå pressemeddelelsen om den nye Frankfurt-rute stadig på Norwegians hjemmeside onsdag aften.

 

Det var ikke en stolt presse- og markedschef for Norwegian i Danmark, Johan Bisgaard Larsen, der i går sagde til takeoff.dk:
”Vi råber højest, når vi har noget positivt at fortælle. Informationen om den aflyste rute ligger på grænsen til noget, vi kunne have sendt ud. Dette var ikke vores ”finest hour.” Norwegian åbner mange ruter, de fleste består. Men efterspørgslen på Frankfurt var ikke som forventet.”

 

Med andre ord, det kan ikke svare sig at konkurrere med partnerne SAS og Lufthansa på København-Frankfurt, hvor de to selskaber har mindst seks daglige afgange – Norwegian villet have fløjet seks gange om ugen.

 

Til gengæld meddelte Norwegian i går, at selskabet får rute fra København til Tyskland – i stedet skal der nu prøves kræfter på Berlin. I forvejen har Air Berlin, Easyjet og SAS samlet 50 ugentlige flyvninger til den tyske hovedstad; Norwegian vil fra 8. december flyve fire gange om ugen fra København til Schönefeld-lufthavnen i Berlin.

 

”Generelt ligger vi gunstigt; finanskrisen putter mere fokus på prisen – vi får stadig flere bookinger fra rejsebureauer og via firmaaftaler,” siger Johan Bisgaard Larsen til takeoff.dk

 

 

Skrevet af Henrik Baumgarten