Norwegian får nej fra Rusland

Bjørn Kjos.

Norwegian får stadig ikke adgang til at benytte den Sibirske Korridor. Forhandlingerne i Oslo blev afsluttet torsdag.

Denne uge blev håbet på ny tændt for Norwegian og topchef Bjørn Kjos ønske om at få adgang til den såkaldte ’Sibir-korridor’ i Rusland. Det ville give adgang til den hurtigste vej til Øst- og Sydøstasien, skriver avisen Dagens Næringsliv.

SAS har i dag skandinavisk eneret til at flyve over Rusland på rejser til Asien, men Norwegian og de norske myndigheder har arbejdet for, at også Norwegian skulle have den mulighed.

Etter at de norske og russiske transportmyndigheder mødtes i denne uge i Oslo, er det blevet klart at Norwegian fortsat må flyve ad omvejen uden om Rusland.

Forhandlingerne blev afsluttet sent torsdag eftermiddag, og SAS har fortsat eneret som skandinavisk flyselskab til at flyve over russisk luftrum i Asien. Norwegian var med som observatør under forhandlingerne.

”Vi er skuffet over, at norske myndigheder ikke har gjort mere for at sikre et norsk selskab samme rettigheder til at flyve den hurtigste vej til Kina, Sydkorea og Japan, og at nye norske arbejdspladser og værdiskabelse i turismen tilsyneladende ikke er højere på dagsordenen”, siger kommunikationschef Lasse Sandaker-Nielsen fra Norwegian.

I sommeren 2013 startede Norwegian langruter fra Skandinavien til Thailand og USA. De første år måtte Norwegian flyve en omvej rundt om Rusland på vejen til Thailand. I fjor fik selskabet tilladelse til at flyve fra Norge over Rusland i det europæiske luftrum.

Flyruter fra Skandinavien til Øst- og Sydøstasien går gennem en ’Sibir-korridor’, som er reguleret af en luftfartsaftale fra 1956 mellem de tre skandinaviske lande og Rusland. Den giver SAS eneret i Skandinavien til at flyve over Rusland i Sibirien.

14% flere med Norwegian i oktober

Treårig pilotoverenskomst med Norwegian

Argentina godkender 153 Norwegian-ruter

 

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.