Norwegian kigger på partner i USA

2019/08/defaultmain.jpgChicago, Denver, Las Vegas, Seattle og Washington D.C. kan blive nye destinationer for Norwegian, der er hæmmet af ikke at have en partner i Nordamerika – delvis Lufthansa-ejede JetBlue kan blive løsningen. Men der er ingen forhandlinger.

Norwegian har travlt med at åbne nye ruter fra Skandinavien og London Gatwick til USA. Samtidig kigger selskabet på flere end de allerede bebudede, siger koncernchef Bjørn Kjos til hjemmesiden TheStreet.com og nævner at potentielle nye destinationer kunne være Chicago, Denver, Las Vegas, Seattle og Washington D.C.

Et problem med Norwegians nuværende langruter er, at selskabet ikke har nogen partner i Bangkok eller de amerikanske lufthavne. Dermed skal passagerer, som skal videre fra de lufthavne, Norwegian flyver til, købe billet til et andet flyselskab for at komme til slutdestinationen og selv checke bagagen ind igen.

Til spørgsmål om en mulig alliance i USA med et amerikansk flyselskab, peger Bjørn Kjos i interviewet på JetBlue, som Lufthansa ejer knap 16% af.

”JetBlue ville være et naturligt valg, hvis vi ønskede en alliance med et flyselskab i USA. Jeg har haft møde med JetBlue’s koncernchef, Dave Barger, og hans team uden vi blev enige om noget, og vi er i øjeblikket ikke i forhandlinger med JetBlue eller andre,” siger Bjørn Kjos.

JetBlue er det største indenrigsselskab fra New Yorks JFK-lufthavn, som Norwegian allerede flyver til fra Oslo og Stockholm og fra næste forår også fra København.

JetBlue har i forvejen alliancer og partneraftaler med andre udenlandske flyselskaber, f.eks. Icelandair og Emirates.

Talsmand for JetBlue, tidligere PR-chef for SAS, Anders Lindström, siger: “Norwegian kunne potentielt blive en interessant interline- eller codeshare partner, fordi Norwegian allerede flyver til JFK og fra november åbner på Fort Lauderdale, hvor JetBlue også er stærkt repræsenteret. Det samme er tilfældet med San Francisco og Los Angeles, som Norwegian får ruter til næste år”.

JetBlue har 190 Airbus og Embraer-fly, største flytype er Airbus A320, som selskabet har 130 af. Sidste år havde JetBlue 30 millioner passagerer, skriver Boarding.no.