Norwegian skifter handlingselskab

menzies lufthavn handlingLUFTHAVNE: Norwegian, det næststørste flyselskab i Københavns Lufthavn, skifter 1. april handlingselskab. Norwegian forlader Aviator, hvor det er største kunde. I stedet rykker Menzies Aviation atter ind i Københavns Lufthavn, som man forlod med tab i 2010 efter konkursen hos daværende Cimber Sterling.

Norwegian oplyste i går, at man har indgået en ny aftale om handling i flere lufthavne i Skandinavien fra 1. april. Menzies Aviation skal levere handling i Oslo og Københavns Lufthavn.

Norwegian har gennemført budrunde om handling i Norden. Handling indebærer bl.a. indtjekning af passagerer, bagagehåndtering og services i forbindelse med, at flyet står i lufthavnen.

Menzies, som Norwegian benytter i lufthavne i Europa og USA, har fået kontrakt på Oslo og København.

Tabet af Norwegian er stort for Aviator (det tidligere Novia) i Københavns Lufthavn. Aviators adm. direktør i Københavns Lufthavn, Ole Brinks Andersen, bekræftede kortvarigt i går, at Norwegian er Aviators største kunde.

Branchekilder siger til standby.dk, at Norwegian udgør mindst 30 pct. af omsætningen hos Aviator i Danmark. Fagforeningen 3F’s Kastrup-afdeling skriver på sin hjemmeside, at Norwegian står for op mod halvdelen af Aviators omsætning på ca. 400 mio. kr.

En branchekilde siger til standby.dk, at Menzies’ nye kontrakt med Norwegian i København og Oslo har en ca. værdi på 500 mio. kr. om året.

Aviator har fået kontrakterne i de øvrige lufthavne i Norge med undtagelse af Alta, Kirkenes og Evenes, hvor samarbejdet med SAS’ SGH fortsætter, oplyser Aviator.

Aviator i Københavns Lufthavn har 720 ansatte og i snit 90 ”flyvendinger” om dagen, hvor selskabet står for check-in, bagagehåndtering mm.

Aviator i Københavns Lufthavn hører under den svenske Aviator-gruppe, der leverer handling-ydelser i foreløbig 24 lufthavne i Norden og Storbritannien. Aviator ejer også Copenhagen Flight Services, hvis kunder i Københavns Lufthavn er Easyjet og hollandske Transavia.