Norwegian søger forgæves fly i Danmark

DATSTREJKE: Stribevis af flyaflysninger i dag i stort set samme antal som i går og helt konkret er det 14 fra København, men JetTime har ingen ledig kapacitet, og DAT er allerede i kontraktligt forhold.

Norwegian er i en for selskabet katastrofal strejkesituation med 650 strejkende piloter, heraf over 100 danske. Det er en alvorlig krise for piloterne, der risikerer at miste deres jobs, og for Norwegian, der risikerer at miste fodfæste i en benhård global konkurrence.

Det er så slemt med 35.000 berørte passagerer i går, at en presset Bjørn Kjos på et pressemøde sagde ”Vi tør ikke spå om, hvor mange penge, vi har tabt pr. dag. Men vi havde et underskud på 1,6 milliard kroner sidste år, og vi har ikke råd til at blive ved med at tabe penge – men vi går dog ikke konkurs de kommende dage.”

Norwegian forsøgte at få andre selskaber til at udføre nogle flyvninger. ”Ja, vi er blevet spurgt”, siger direktør Klaus Ren fra JetTime, ”men vi har på grund af årlige eftersyn ikke nogen ledige fly netop nu, så det måtte blive et nej.”

Også Jesper Rungholm fra DAT er blevet kontaktet, og for ham var svaret relativt let. ”Vi er i et kontraktligt forhold med Norwegian på ruten til Karup, inden vi selv tager over til april. Vi har en Airbus og en ATR i funktion, og så længe kontrakten løber, kan Norwegian bruge dem som de vil, hvilket de også gør.”

I dag ser det ud til, at 14 Norwegian fly fra København er aflyst, mens seks afgange fra Aalborg på indenrigsruten til København heller ikke flyver.