Novia i overskud

Omsætningen steg med over 50 pct. til 332 millioner kroner, og resultatet er for første gang i 10 år positivt.

 

Novia, der indtil 2002 var ejet af blandt andet Mærsk Air, har i de seneste 10 år kæmpet med store finansielle problemer. Nye spillere på handling markedet, som Servisair, Nordic Aero og Menzies, betød at der var en overkapacitet og stort underskud for branchen som helhed. De fremmede selskaber har imidlertid gennem de senere år trukket sig fra København, og det giver mere råderum til andre, blandt andet Novia.

 

Stig Thygesen, administrerende direktør: "Vi er naturligvis tilfredse med at vi i 2009 kunne vende mange års underskud, til et beskedent overskud på seks millioner kroner før skat, men vi har endnu et stykke vej at gå, før vi er i smult vande. For 2010 venter vi igen vækst på såvel top- som bundlinje, så vi nærmer os et indtjeningsniveau, der svarer til internationale normer."

 

Novia Danmark beskæftiger 750 medarbejdere, og handler fly for ca. 30 luftfartsselskaber, blandt andet KLM-Air-France, British Airways, Norwegian og EasyJet. Novia er også aktiv i Malmø Sturup Lufthavn. I 2008 solgte Novia sine aktiviteter på Arlanda, Stockholm og Landvetter, Gøteborg, til engelske Menzies Plc for ca. 60 mio. kr.

 

Skrevet af Klaus Givskov