Nu skal SAS gøres salgbar

Udtalelsen kommer fra SAS koncernchef Mats Jansson til Bloomberg News i forbindelse med IATA-konfererencen i Berlin, hvor topchefen understreger behovet for at skabe kontanter og betale flyselskabets investeringer med penge fra driften, skriver borsen.dk.

Når disse forhold er på plads, mener Mats Jansson, at tiden er inde for at SAS kan blive en aktiv del af et andet selskab.

Core SAS – programmet er ifølge koncernchefen opfyldt for 65-70% vedkommende og er fortsat på rette spor. Desuden er der positive tegn på branchens genopretning, hvilket også spores i SAS trafiktal for maj. Han tror på en yderligere konsolidering af flyselskaberne til næste år, når markederne har stabiliseret sig, og der er balance i indtjening og belægning.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.