Nu står den på flere kopper kaffe

Lars Henriksen.

Lars Henriksen.

FÆRDIGT ARBEJDE: Lars Henriksen er indtil 1. maj adm. direktør i Escape Travel, som han på vegne af ejerne har afhændet til Profil Rejser med halvdelen af personalet. Selv står han også uden job om en uges tid.

Pilen pegede nedad allerede for fire måneder siden, da Lars Henriksen med fint skudsmål i branchen overtog ledelsen af Escape Travel i Danmark. To år med millionunderskud mere end antydede, hvor det bar hen.

Formentlig var hans opgave netop at finde en køber – det var næppe den store salgssum, som ejerne kunne forvente – og det fandt han i Profil Rejser, som bestyrelsesformand Gunnar Grosvold sagde i går: ”

”Vi har truffet en beslutning om at fokusere på koncernens øvrige virksomheder i Norge og Sverige. Vi er glade for, at vores nuværende aktiviteter i Danmark kan fortsætte. Sammen med Profil Rejser og Bella Vista er der skabt muligheder for fremtidens udfordringer.”

Det sidste synes rigtigt i betragtning af, at de nye ejere allerede har over 100 mio. kr. i årlig cruiseomsætning.

Kun fem ansatte af en stab på det dobbelte blev der plads til, resten er fritstillet og får løn i opsigelsesperioden. Inklusive direktøren. Lars Henriksen har et godt navn i branchen fra bl.a. Portugal Bureauet, Kulturrejser Europa og et års tid hos 65-Ferie, hvor han arbejdede med omlægning til Vitus Rejser.

Hvad nu Lars Henriksen?

”Mon ikke jeg skal drikke en del kopper kaffe det næste par måneder, og så må vi se hvad der sker”, lyder det kryptiske svar.