Nu vil Turkish Airlines også down under

2019/08/defaultmain.jpgLUFTFART: Næste år åbner Turkish Airlines på Sydney – i første omgang med mellemlanding i Asien. Senere skal der flyves non-stop. Det bliver i så fald verdens længste flyrute.

Ifølge den sædvanligvis velunderrettede australske avis, Sydney Morning Herald, starter Star Alliance-medlemmet næste år ny rute fra Istanbul til Sydney.

Mens den i første omgang skal mellemlande i Asien, f.eks. Bangkok eller Singapore, er det planen på et senere tidspunkt at flyve direkte.

Ifølge avisen er verdens længste flyrute i dag Singapore Airlines’ 19 timer lange tur fra Singapore til Newark-lufthavnen ved New York. Eneste fly som i dag kan klare denne lange rute er Boeing 777-200LR (Long Range).

Turkish Airlines’ koncernchef siger til avisen, at selskabet allerede i år 2020 forventer at have 100 mio. passagerer om året med 2.000 daglige flyvninger.

Qantas arbejder med Boeing om at udvikle en version af B777, der også kan flyve nonstop mellem Sydney og London Heathrow, en tur på 19 timer. I dag mellemlander det australske Oneworld-medlem primært hos sine nye venner i Dubai, Emirates, på sine flyvninger mellem Australien og Europa.