Ny afgift får Widerøe til at skære i ruterne

800px-Wideroe-dash8-sandane-airportNorske Widerøe skærer nu ned på antallet af ruter. Flyselskabet begrunder det med den nye passagerafgift, der trådte i kraft i Norge den 1. juni, skriver den norske netavis E24.

Flyselskabet grounder fire fly, og det ventes at både SAS og Norwegian følger trop.

”Gebyret har en meget negativ indvirkning på de små ruter i landområderne”, siger kommunikationschef Silje Brandvoll fra Widerøe. ”Markedet er allerede mærket af faldende efterspørgsel på grund af olie- og gasindustrien, og får os til at justere udbuddet”.

For Widerøe betyder den nye passagerafgift en merudgift på 80-88 millioner norske kroner, hvilket svarer til en stigning i den gennemsnitlige billetpris på 10%, skriver business.dk.

SAS overvejer at droppe flere langruter fra Norge efter indførelsen af passagerafgiften, skriver Dagens Næringsliv: ”Det er ikke kun SAS, der ser på det. Alle flyselskaber kan vælge, hvilke lufthavne de vil operere på. Der findes en grænse for, hvor meget vi kan betale”, siger Rickard Gustafson, adm. direktør i SAS.

Ryanair har allerede meldt ud, at selskabet nedlægger sin base i Rygge fra 1. november som følge af den nye afgift.

Det var Stortinget, der i maj besluttet at indføre en afgift på 80 kr. pr passager, der letter fra en norsk lufthavn. Den nye afgift trådte i kraft den 1. juni.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.